Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Vuksanović Stanković: Odluka o NATO jedno od najvažnijih dostignuća državne politike

Naglasila je značaj NATO politike te istakla da je građanima omogućen ''najviši nivo bezbjednosti''

Partija kojoj pripadam se zalagala za članstvo u NATO otkako je osnovana – više od 3 decenije, i to je jedna od najvažnijih odluka koju je Crna Gora donijela što najbolje potvrđuje i sve ono tragično što se dešava povodom ruske agresije na Ukrajinu, kazala je predsjednička kandidatkinja SDP Draginja Vuksanović Stanković u govoru na otvaranju Balkanskog okruglog stola Međunarodne unije mladih socijalista (IUSY), čiji je organizator Forum mladih SDP-a.

Tema ovogodišnjeg sastanka, kako su naveli iz partije, je “Izazovi bezbjednosti u regionu zapadnog Balkana”, što predstavlja sjajnu priliku da lideri omladinskih organizacija socijaldemokratske orijentacije iz regiona i Evrope, razmijene mišljenja i viđenja bezbjednosnih izazova tokom prethodnih godina, a naročito u svjetlu ruske agresije na Ukrajinu.

Foto: SDP

„Da nije bilo odluke o NATO danas bismo imali ko zna kakve okolnosti i neuporedivo veće bezbjednosne izazove. Ako znamo da smo uprkos svemu tome i dalje na meti snažnog malignog i destabilizirajučeg uticaja od strane zvanične Moskve, to samo po sebi govori dovoljno“, kazala je Vuksanović Stanković.

Naglasila je značaj NATO politike te istakla da je građanima omogućen “najviši nivo bezbjednosti”.

“U Crnoj Gori smo ponosni jer ovakvom odgovornom politikom omogućili smo našim građanima najviši nivo bezbjednosti i sigurnosti, u veoma turbulentnom okruženju i u uslovima sve većih širih bezbjednosnih poremećaja”, istakla je.

Foto: SDP

„Vi koji pripadate novim generacijama političara regiona morate da učinite sve da ovaj prostor jednom za svagda raskrsti sa retrogradnim i opasnim politikama nacionalizma i velikodržavlja koje su mnogo puta skupo koštale sve naše zemlje i narode“, ukazala je Vuksanović Stanković.

Naglašava da su progresivne politike i snažan građanski aktivizam “najbolji instrument za preveniranje novih ciklusa nazadnih i opasnih ideologija”.

“Time će se, dati i najveći doprinos bezbjednosti i stabilnosti što je preduslov ukupnog prosperiteta i ekonomskog i demokratskog razvoja regiona, što mora biti temeljna obaveza svake odgovorne politike”, poručila je ona.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
ZAGA
04.03.2023-18:54 18:54

Tačno! Isto i ja to mislim pa me to teši znajući da smo zaštićeni od “BRAĆE”!

Tara
04.03.2023-18:58 18:58

Draginja govori o agresiji na Ukrajinu..a o CG nista,,mi se nalazimo ekonomski..kulturno i nacionalno na ivici propasti..