Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

Vuksanović Stanković Kovačeviću: Namigujete dok pričam, nemojte tako da nipodaštavate kolege

Želim da obavijestim građane, koji nijesu vidjeli, da dok se ja obraćam vama kao predsjedniku Odbora i pitam đe je ministarka, koja po Poslovniku treba da je ovdje, dok pričam vi namigujete kolegi. Nemam pravo, izvinite, da utičem na vaše ekspresije lica, ali to nije korektno prema meni. Vi govorite više o sebi tim ponašanjem, rekla je Vuksanović Stanković

Đe nam je ministarka (Jelena Borovinić Bojović) koja je u obavezi da prisustvuje našem radu, pitala je poslanica SDP-a Draginja Vuksanović Stankovića na petoj sjednici Zakonodavnog odbora. Na današnjoj sjednici odbornici su, između ostalog, trebali da raspravljaju o Predlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti .

“Po Poslovniku koji ste vi iz vladajuće visine izglasali, da prisustvuje i da se Odbor ne može održati bez prisustva ministra”, rekla je poslanica SDP-a.

Ona je kazala “pošto hoćemo da budemo transparentni zanima me đe nam je ministarka na odboru”.

“U Poslovniku ćemo da pišemo jedno, a onda ćemo u praksi da primjenjujemo drugo. Onda će taj jedan primjer iz prakse da nam služi za sve ostale slučajeve. Ne razumijem zbog čega kršite poslovnik”, kazala je Vuksanović Stanković obraćajući se predsjedniku Zakonodavnog odbora funkcioneru DF-a, Marku Kovačeviću.

Kovačević je rekao da se to prošli put razjasnilo i da “nema potrebe da se vraćamo na tu temu”. Potom joj je rekao da mu kaže kada završi svoju proceduralnu reakciju.

Vuksanović Stanković ga je zamolila da joj se tako ne obraća i rekla da ne namiguje dok ona priča.

“Nemojte tako da nipodaštavate kolege i da se tako prema nama obraćate”, rekla je ona.

Kovačević je rekao da je ona “uzurpirala dosta prostora i govorite više od svih drugih zajedno”.

Vuksanović Stanković je odgovorila da ona djeluje u interesu građana i da “nikako ne može da uzurpira prostor zato što tražim pravo za riječ”.

“Želim da obavijestim građane, koji nijesu vidjeli, da dok se ja obraćam vama kao predsjedniku Odbora i pitam đe je ministarka, koja po Poslovniku treba da je ovdje, dok pričam vi namigujete kolegi. Nemam pravo, izvinite, da utičem na vaše ekspresije lica, ali to nije korektno prema meni. Vi govorite više o sebi tim ponašanjem”, kazala je poslanica SDP-a.

Ponovila je pitanje- “Pitam lijepo zašto ministarka nije došla, a u obavezi je da dođe”.

“Njeno prisustvo je obavezno. Vi hoćete na riječima pred građanima da ste transparentni, a onda kad dođemo do odbora nema ministra Spajića kad je Zakon o budžetu, nema ministarke Borovinić Bojović da utvrdimo izmjene predloga zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti. Ako je prisustvo ministra obavezno, imam pravo da znam zašto ona nije došla. A vaša je obaveza da mi odgovorite”, jasno je kazala Vuksanović Stanković.

Kovačević je odgovorio da je ministarka ranije preuzela obaveze i da je tu predstavnik predlagača doktor Borko Bajić.

Vuksanović Stanković je nakon toga napustila sjednicu uz riječi – “doviđenja, prijatno”. Kovačević je dao riječ dr Bajiću i rekao da se ne obazire na odlazak poslanice SDP-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

8 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Maja
10.05.2021-13:17 13:17

Mali Seselj,toliko mu lici i fizicki i psihicki da bi trebao da ispita odakle tolika slicnost! Ulcarsko ponasanje,ili onako kako se i predstavlja cetnicko ponasanje! Trula trupina!

Jovo Z
10.05.2021-13:45 13:45

Pročitati što danas piše Tomislav Marković.

Josip
10.05.2021-14:12 14:12

Tako to rade Dame, konpetetne na svom poslu, kulturne i odmjerene, sto se za drugu stranu ne moze reči.

Jok mori
10.05.2021-17:19 17:19

Mali je prilično prepotentan i bezobrazan tj nevaspitan… znam da mrziš sve što je Crnogorsko ( iako si rođen u Crnoj Gori ) ali ne mogu da shvatim taj SUPRIORNI stav prema ženama , a tvojim koleginicama…. Šta si ti, bajo moj, umislio, ??? da ti je ovo drugi svetski rat i da ti kokarda daje za pravo da vrijeđaš i omaložavaš žene po Crnoj Gori ??? Da sam ti malka sve bi ti zulufe počupa i dvije tri zauške odvalio da me ne sramotiš i nevaspitanje iznosiš iz kuće… SRAM te i stid bilo neotesanoga…

TV_EU
10.05.2021-17:28 17:28

Gospođo Stanković, na žalost morate da sjedite za istim stolom sa nekim ko je za vas nepismena osoba .

Andjela
10.05.2021-18:55 18:55

Ulicarski maniri ,bez kulture i slifa !

Mne
10.05.2021-21:04 21:04

GOSPODIN KOVACEVIC SJEDI NA OBRAZU,

LU
10.05.2021-21:07 21:07

Mislila sam da samo Zarija namiguje.