Četvrtak, 16 Maja, 2024
Rubrika:

Vuksanović-Stanković: Joanikije nije crnogorski mitropolit, jer ne priznaje Crnu Goru

Nijesam čula da ste ikad rekli da se procesuira Bratić zbog onoga što je uradila u obrazovanju, niti da se procesuira Olivera Injac, poručila je poslanica SDP premijeru Abazoviću

Predstavnica kluba Socijaldemokratske partije i Liberalne partije, Draginja Vuksanović Stanković, pitala je premijera Dritana Abazovića šta će preduzeti da se pokrene ozbiljan dijalog vlasti i opozicije radi obezbjeđivanja ustavne kvalifikovane većine za izbor vrhovnog državnog tužioca, članova Sudskog savjeta i sudija Ustavnog suda.

“Da bi Crna Gora bila u EU potrebno je što prije pokrenuti zakočeni proces evropskih integracija, za čiji je zastoj kriva bivša Vlada”, kazala je Vuksanović-Stanković.

Da bi do toga došlo, kako je kazala, potrebno je odblokirati i pravosudni sistem.

“Borba protiv organizovaniog kriminala i korupcije podrazumijeva i borbu protiv izdajnika koji su krali zastavu, a krili se crnogorskom zastavom, ali su izdajnici i oni koji su u prethodnoj vladi radili protiv ove države, a pod dirigentskom palicom druge države”, navela je Vuksanović-Stanković.

Politička laž premijera Krivokapića da je bačen Molotovljev koktel, kako je kazala, razlog je da se pokrene istraga o Belvederu.

“Nekom je bio interes da se tog dana napravi krvoproliće na Cetinju”, kazala je.

Nema kompromisa s onima koji se izjašnjavaju kao Srbi, a rade protiv interesa Crne Gore i takvi ljudi moraju biti procesuirani, kao i oni koji su krali državu i pravili kriminalne grupe.

“Nijesam čula da ste ikad rekli da se procesuira Bratić zbog onoga što je uradila u obrazovanju, niti da se procesuira Olivera Injac. Joanikije nije crnogorski mitropolit, jer ne priznaje Crnu Goru – kazala je ona i dodala da ustoličenje na Cetinju nije bio vjerski čin, nego zastiđe.

Abazović je rekao da možemo biti optimisti da se dođe do deblokade pravosuđa.

”Saglasan sam da treba procesuirati sve koji su radili protiv zakona. Nije bilo problema ni sa prethodnom Vladom, kada je riječ o simbolima države. Mislim da je važno da Crna Gora živi kao građanska država i bude tolerantna”, rekao je Abazović.

Temeljni ugovor

“Pošto ste iz više navrata pominjali Temeljni ugovor, obaveza je i Vas i Vlade da prije potpisivanja taj ugovor donesete na sto, a ja ću kao pravnik dati svoj puni doprinos da taj ugovor bude kako dolikuje. Svi smo za građansku Crnu Goru, ali u toj državi Crnogorci moraju imati svoja prava”, poručila je Vuksanović-Stanković.

Vuksanović-Stanković je kazala da premijeru nikad neće priznati da je veći pomiritelj od mene.

“Nemojte da podvodite ovo kao da se ja i Crnogorci osjećamo diskriminisani, jer je realnost da smo diskriminisani u svojoj državi. Ali nijeste vi krivi samo, ovo pitanje je trebalo riješiti još 2006 godine”, kazala je.

Nije problem, kako ističe, da se potpiše Temeljni ugovor.

“Ono što je okupirano da se vrati CPC, a ono što je srpsko nek ostane srpsko”, poručila je Vuksanović-Stanković.

Živković: Postali smo Forenzički centar

“Ovdje etiketiamo ljude ne vodeći računa da imaju porodice, te da se isami možemo naći kao predmet ljudskih radnji”, kazao je poslanik DPS-a.

Kako je kazao, svi oni koji su u istražnim postupcima imaju jednaka prava da dokazuju da su nevini.

“Svaki put kad neko pomene DPS, tražićemo reakciju, vjerujući da ćemo time uticati da ispravljamo određene greške koje se dešavaju u crnogorskom parlamentu”, poručio je Živković.

 

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
27.05.2022-17:52 17:52

Tako je kraljice ,nije crnogorski —“nedavac je svetinja “ /NAŠIH /
skrivač pedofila i pedera —nedostojni pop SS SPC —koji je opoganijo Tron SV.PETRA CETINJSKOG
ČOVJEK O

Andrija
27.05.2022-18:36 18:36

Tako je draga KRALJICE CRNOGORSKA  Da je srece CRNA GORA BI TE TREBALA PREDLOZIT ZA KRALICU  CG-NIKO NE NOSI  TAKO  SRCE  CRNOGORSKO  KA STO GA NOSIS TI   I DA SE NIKOG NE PLASOIS  DA IM KAZES SVE STO JE TACNO  I U LICE—-DA SI NAM ZDRAVA   I   ZIVA  100 GODINA!