Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Vuksanović: Prvo riješiti druga važnja pitanja, pa onda Temeljni ugovor

Gostujući u emisiji “Kontakt” RTV Nikšić, Vuksanović je pojasnio zašto je izuzeo mišljenje na sjednici Vlade na kojoj je usvojen Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom

Crna Gora bi trebalo da potpiše ugovor sa svim vjerskim zajednicama, smatra Adrijan Vuksanović, ministar bez portfelja i predsjednik Hrvatske građanske inicijative. Gostujući u emisiji “Kontakt” RTV Nikšić, Vuksanović je pojasnio zašto je izuzeo mišljenje na sjednici Vlade na kojoj je usvojen Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom.

“Ugovori su važni i za državu i za vjerske zajednice i tu mora postojati određena odvojenost. Crna Gora treba da potpiše ugovor i sa Srpskom pravoslvanom crkvom i Crnogorskom, ali i svim drugim vjerskim zajednicima. Ti ugovori treba da budu usaglašeni sa našim zakonodavstvom i Ustavom. Izuzeo sam mišljenje na sjednici jer smatram da u ovom trenutku puno više možemo uraditi na polju evropskih integracija, a onda nakon toga u jednoj otvorenoj raspravi, polemici zainteresovanih subjekata, pravne i svake druge stručne javnosti doći do jednog dokumenta koji će biti najprihvatljiviji za obje strane. Smatrao sam, a tako mislim i sada, da sve stabilnosti i ekonomska, socijalna i svaka druga je manifestacija političke stabilnosti”, kazao je Vuksanović.

Ističe da se politička stabilnost ogleda u izboru personalnih rješenja u oblasti pravosuđa- tužilaštvu i sudstvu i drugim važnim pitanjima.

Tek onda bi trebalo ići u razgovore i dogovore oko Temeljnog ugovora.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Logan
28.07.2022-13:48 13:48

Tako je Adriane, a ne kao tvoji lastovski izdajnici!