Subota, 18 Maja, 2024
Rubrika:

Vuković: Bićemo na Cetinju u nedjelju, to je naša patriotska dužnost

Niko nema pravo da ponižava Crnu Goru, poručuje Vuković

I ja i sve moje kolege ćemo 5. septembra, ako se ne odustane od ovog nauma, biti na Cetinju – najavio je potpredsjednik Demokratske partije socijalista Ivan Vuković na konferenciji za medije povodom godine od parlamentarnih izbora 30. avgusta.

“Smatramo to svojom patriotskom dužnošću. Uostalom, predsjednik Đukanović je to detaljno elaborirao. Niko ne spori pravo ustoličenja novog mitropolita”, rekao je Vuković.

Niko nikome nikada, kako je naglasio, nije sporio pravo, niti je to Demokratska partija socijalista dok je bila na vlasti bilo što sporila.

“Poštujemo pravo svih, ali je sporan način na koji se i sami budući mitropolit i ljudi iz bliskih krugova odnose prema Cetinju, našoj istoriji, identitetu.. Imamo obavezu da dignemo glas protiv toga, makar na simboličkoj ravni, u nadi da će se od ovoga odustati i da će se od mnoštva hramova SPC naći mjesto za ustoličenje”, rekao je Vuković.

Niko, prema njegovim riječima, nema pravo da ponižava Crnu Goru.

“To je naš dug prema onima koji su Cetinjski manastir sagradili, obnovili i sačuvali tokom vremena, i bez kojih mi danas ne bismo bili u prilici da živimo u samostalno, međunarodno priznatoj državi”, zaključuje Vuković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
tiktiktak
31.08.2021-13:45 13:45

Svaki normalan patriota i ljubitelj CRNE GORE doci ce na Cetinje da se odupre okupatoru TUDJINACA od otimanja djedovine!

Niksic
31.08.2021-14:56 14:56

TAKO JE, LJUDINO! DA JE VJECNA!!!