Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Vuković-Kuč: Vlada bojkotom prijema ambasade Kosova plaća cijenu Mandićeve podrške

Ističe da takvim postupkom predstavnici vlasti su iskazali svoje nepoštovanje prema državi Kosovo, njenom suverenitetu i teritorijalnom integritetu

“Činjenica da se na sinoć održanom prijemu povodom šesnaest godina od sticanja nezavisnosti Republike Kosovo, a u organizaciji ambasade ove države u Podgorici, nije pojavio niko od najviših zvaničnika države Crne Gore, najnoviji je diplomatski gaf aktuelne vlasti i parlamentarne većine”, smatra Aleksandra Vuković-Kuč, potpredsjednica DPS-a i poslanica u Skupštini Crne Gore.

Ističe da takvim postupkom predstavnici vlasti su iskazali svoje nepoštovanje prema državi Kosovo, njenom suverenitetu i teritorijalnom integritetu.

“Nakon što je BiH juče uputila protestnu notu našoj državi, ovim skandalom nastavljeno je urušavanje tradicionalnih dobrosusjedskih odnosa Crne Gore sa zemljama regiona. Tražimo zvanični odgovor od MVP zašto je Vlada bojkotovala prijem održan u ambasadi Republike Kosovo i da li je taj nediplomatski čin zapravo cijena koju mora da plati za podršku koju dobija od Andrije Mandića i ex DF-a u cjelini”, saopštila je Vuković-Kuč.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve