Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Vujović: SDP će se vratiti u Parlament

Iako je na parlamentarnim izborima, SDP 11. juna nastupio samostalno, osvojio svega 2,9 odsto glasova i tako izgubio parlamentarni status nakon gotovo tri decenije postojanja, Vujović ističe da su svjesni grešaka

Socijaldemokratska partija Crne Gore neće odustati od borbe za povratak u Parlament, za građansku Crnu Goru i demokratske principe, poručio je Ivan Vujović, generalni sekretar SDP i ujedno jedini kandidat za predsjednika te partije, u emisiji Kontakt RTV Nikšić.

Iako je na parlamentarnim izborima, SDP 11. juna nastupio samostalno, osvojio svega 2,9 odsto glasova i tako izgubio parlamentarni status nakon gotovo tri decenije postojanja, Vujović ističe da su svjesni grešaka.

,,Krivicu i odgovornost za loš rezulat preuzimamo na sebe. Sagledaćemo gdje smo griješili i u smislu unutrašnjeg funkcionisanja, kadrovskih rješenja, vanjskog djelovanja partije i da to kroz nov, inoviran tim, koji će biti izabran na Kongresu partije, ispravimo i izvučemo pouke i naučimo školu koju smo prošli i koja nas je skupo koštala“, kazao je Vujović.

Sve ovo je refleks jedne dugotrajne vlasti od tri decenije, koja je u posljednjoj fazi bila karakteristična po brojnim ,,anomalijama i devijacijama,“, kazao je Vujović. Komentarišući odnos političkih snaga danas u Crnoj Gori i trenutno stanje na političkoj sceni, smatra da su pred nama vanredni parlamentarni izbori.

,,Ovo je faza lutanja koja se mora proći. U Pokretu Evropa sad imate mimoilaženja u mišljenju čelnih ljudi te partije oko kadrovske, vanjske politike, bezbjednosnog sektora. Imali su jasne razlike i tokom procesa formiranja Vlade. Dobro je da se to diferencira da građani imaju jasan izbor i znaju tačno za šta se ko zalaže”, smatra Vujović.

Dodaje da danas se jedan dio vlasti kune evropskim integracijama i povlači moguće dobre poteze, a drugi dio vlasti, pri čemu mislim na predsjednika Skupštine Andriju Mandića i NSD koji su zagovornici politike devedesetih i pri tom se pojavljuje u izbornom štabu u drugoj državi.

“Prilično konfuzno i sve to vodi u naredno godinu-dvije daljoj diferencijaciji i vanrednim parlamentarnim izborima“, smatra Vujović.

Izvorrtnk.me

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
BobZekovic
21.12.2023-03:58 03:58

SDP se neće vratiti u parlament Crne Gore, ako ne promijeni svoj ambivalentan odnos prema Crogorcima i Crnogorkama, prema Crnogorskoj naciji. To je osnovna griješka, koju je napravio SDP na prvo na izborima u Prijestonici, a zatim na državnim izborima. Na izborima u Prijestonici, SDP je ponizila biračko tijelo koje čine Crnoogorci i Crnogorke, stupivši planski i nepokolebljivo u koaliciju sa ANTICRNOGORSKIM I SUREVNJIVO, OSVETNIČKIM, NEDOBRANAMJERNIM PARTIJAMA ZA CRNU GORU! Osim toga, po ugledu na stranke u službi srpskog okupatora, odmah po preuzimanju potpune vlasti u Cetinju, SDP je krenuo ne u rad za dobrobit građana Prijestonice, nego u osvetnčki… Pročitaj više »