Subota, 1 Juna, 2024
Rubrika:

Vujović: Đecu učiti da pjevaju kanibalističke pjesmice je usmjeravanje zla prema generacijama!

Živimo za neku imaginarnu, zamagljenu kleronacističku budućnost, koje se jedva śećamo, a prošlost tek treba da se desi!

Piše: Sreten Vujović, književnik, akademik DANU i potpredśednik Crnogorskog PEN Centra

Ovih dana crnogorska javnost se pored raznih manastirstava u vrhovnom „apostolatu“, đe prednjače nekadašnje Manastirstvo zdravlja i veselja, prekomponovano u Manastirstvo pogrebnih usluga, koje nijemo posmatra odlazak nekome dragih osoba i broji mrtve i preko medija izjavljuje saučešće, tek da bi Svaštoljub imao što cjelivati! Makar u svojim „apostolskim“ maštarijama! Po sistemu „eci-peci-pec“ uvode se zdravstvene mjere, koje imaju za cilj samo blokadu slobodomislećih ljudi i omogućavanje nesmetanog kretanja ideoloških otaca i njihovih „bojovnika“ iz suśedne države i jednog entiteta BiH! To znači da je uz „mjere“ ideološke sadržine na sceni „pokazna vježba“ disciplline, kada se počnu u djelo sprovoditi projekti nastali odmah nakon sloma ideje Memorandumske Velike Srbije! Svako je mogao otpratiti „konferenciju za štampu“, prije više od 15 godina, kada su u sali bili prisutni jedino „moderator“ i „beśednik“! Cilj je bio da se javnost „uputi“ u novi projekat danas već poznat kao „Srpski svet“! Vojnici takve nakaradne ideologije su trenutno u parlamentarnoj većini Crne Gore! Na okupu je nešto ubijeđenih fašista, nešto profitera i nešto crnogorskih janjičara, među kojima su na žalost jedan bivši Cetinjanin i jedan bivši Albanac!

Manastirstvo prosvjete, kulture, nauke, sporta i etničkog čišćenja, kako je pisalo na jednom transparentu FCJK nedavno, organizuje „śeču knezova“ u skladu sa svojom bogatom podaničkom tradicijom, ali bogme i kneginja! Zoja Đurović, je „pośečena“ sa mjesta direktorice muzičke škole, samo zato što je upozorila one, koji su ćerani nevoljom našli sigurni dom u Crnoj Gori, i dobili sve privilegije, a među njima je i manastirka „etničkog čišćenja“, pa bi bilo ljudski, ako već ne vole Crnu Goru, da se vrate kući, jer rat je odavno završen! Ako priznaju Crnogorce i ne misle da su oni rezultat „etničkog inženjeringa“, „komunistička kopilad“ ili ono što je njihov pokojni mitropolit imao često u ustima „Brozovo Jajce“, dobro su došli, uz poštovanje ove države, koja je previše krvi prolila za svoju slobodu da bi bila nekome data u „miraz“! I zasmetalo me što se Zoja pravda, jer rekla je istinu! Zaslužili su tri puta više! No, naviknuti smo da trpimo i stradamo zbog ove naše jedine domovine!

Crna Gora je ovih dana skandalizovana pedofilskim atacima! Sa pravom! Zločin je zločin kako ga gođ obrnemo. Međutim, ako roditelji svoju maloljetnu đecu uče da pjevaju kanibalističke pjesmice tipa „klaćemo Hrvate“ ili druge svejedno „pola klati pola psima dati“, onda je takav zločin teža pedofilija, jer se vrši u psihološkoj ravni i zlo usmjerava ne samo prema jednoj osobi, već prema generacijama!

Śećam se jedne davne godine kada se operacionalizovao Memorandum SANU i kada su „znojavi Srbi“, kako ih nazva deceniju potom moj prof. Kilibarda, u blizini Hotela „Crna Gora“ pjevali: „Slobodane šalji nam salate, biće mesa klaćemo Hrvate! Tada sam kao mlad čovjek bio na informativnom razgovoru kod agenata Službe državne bezbjednosti (SDB)!

Porazno je da takav „narativ“ kako je to sada moderno reći, funkcioniše od dolaska ove svetosavsko-fašističke vlasti! To je njihov Program „pomirenja“! „Hajde da se pomirimo pa da svi budemo Srbi, a oni islamske vjere se mogu vratiti u „veru pradedovsku“!

U sred krvavoga rata, ili preciznije rečeno, agresije na BiH su se pjevale slične „rodoljubive“ pjesmice o čemu postoje video zapisi, ali je samo skeptik „šizofrenik“ mogao pomisliti da će se to ponoviti 2021. godine! Manastirki „etničkog čišćenja“ prethodna vlast je dala počasno državljanstvo i sve moguće privilegije. Pitam se, kada bih ja mogao u Srbiji ili u tzv. Republici Srpskoj zauzeti sličnu poziciju!? Ili da dođem sa par hiljada Crnogoraca u Knez Mihailovu ulicu i počnem agresivno pjevati: „Ne tražimo ništa novo, samo Carstvo Bodinovo“! Ili: „Nije ovo Srbija!“ Ili: „Crna Gora san svoj sanja-od Jadrana do Japana!“ Kakav idiotluk.

(prilaže i video iz manastira u Srbiji, kao primjer slične pojave)

Ovo u čemu danas Crna Gora živi i predstavnici ideje Srpskog sveta u okruženju nije političko pitanje! Ponavljam: Ovo je problematika ozbiljno narušenog mentalnog zdravlja!

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Sara
11.04.2021-12:40 12:40

Boze me sacuvaj..ovi popovi su metalno poremeceni..oni ne zasluzuju da zive u normalni narod..kao sto je drzava CG..Popovi su glavni krivci fasizma..genocida…i propasti …

Kod nas pop Micovic vrsi glavnu Hitlerovu ulogu..On bi trebao da ide iz drzave CG..inace nikad u CG nece biti demokratije..niti zdravog razuma..

Uciti djecu..da pjevaju ovakve pjesme…nemam rijeci…

Donji kraj
11.04.2021-12:45 12:45

Evo sad smo izdeklamovali cijo tekst i to svi sa uzdignutim casama osim barjaktara. Čitalismoga svi u jedan glas i to jako vrlo jako.Konačno napisano u čistom crnogorskom ka da je pisa Stevo Vučinić kome tepamo Stevica a ne ka Nikoladis kome tepamo Niko . U ovom slucaju nijenam treba prevodijoc sa u okruzenju vrlo poznatom FCJK . Autor je zasluženo tkz akademik udruženja građana DANU i zaboraviliste da kažete istaknuti vjernik NVO CPC registrovane u stanici milicije , na čelu sa našim harizmaticnim tkz mitropolitom kome tepamo Micika.