Ponedjeljak, 29 Aprila, 2024
Rubrika:

Vujačić: Imenovanjem članova odbora direktora po političkoj osnovi, srušena priča nove gradske uprave o depolitizaciji i profesionalizaciji

Iako je obećala da će sprovesti depolitizaciju, nova vlast u Podgorici je članove odbora direktora preduzeća i javnih ustanova izabrala iskjučivo po političkom kriterijumu, navodi Vujačić

Imenovanja članova odbora direktora privrednih društava i javnih ustanova nijesu optimistična, kazala je Slađana Vujačić, odbornica u Skupštini Glavnog grada, gostujući u emisiji “Lice Podgorice”, na Gradskoj RTV.

Komentarišući privredno društvo “Vodovod i kanalizacija” doo, koje je bilo predmet rasprave na posljednoj sjednici Skupštine Opštine, Vujačić kaže da nema mjesta senzaciji, te da je prethodna gradska uprava ponosna na rezultate tog preduzeća.

Iako je obećala da će sprovesti depolitizaciju, nova vlast u Podgorici je članove odbora direktora preduzeća i javnih ustanova izabrala iskjučivo po političkom kriterijumu, navodi Vujačić.

“Tu se srušila priča o depolitizaciji javne uprave i profesionalizaciji. Sada smo sigurni da od toga nema ništa, osim što su to politička imenovanja, to su ljudi koji nemaju stručne kvalifikacije i iskustvo. Podsjetiću da je na čelu JU ‘Kakaricka gora’ turizmolog”, kazala je Vujačić.

Nova vlast, dodaje, građanima još nije ponudila jasnu viziju razvoja Glavnog grada.

“Ja bih voljela da se nastavi makar ono što je započeto. Ima veliki broj projekata koje je prethodna gradska uprava započela i stvorila finansijske i druge pretpostavke za realizaciju i ne vidim razlog da se ne realizuju. To je ono što građani zaslužuju”, smatra Vujačić.

Novu upravu je, naglašava, kompromitovao i pokušaj da omogući Skupštini da bira v.d direktora Radio – televizije Podgorica.

“Ono što je bilo potrebno je povinovati se demokratskoj praksi, ne činiti to, nije praksa da se Skupština Glavnog grada miješa u izbor menadžmenta, da čitate unaprijed ko će biti lice za takvu poziciju”, poručuje Vujačić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve