Poslanik Demokratskog fronta i član Predsjedništva Nove srpske demokratije Jovan Vučurović optužio je danas Demokratsku partiju socijalista za kukavičluk, prema kako kaže albanskim i bošnjačkim ekstremistima.

Jovan Vučurović

“Demokratski front najoštrije osuđuje napad albanskih ekstremista na ženski manastir Beška na Skadarskom jezeru, i ocjenjujemo da se odavno više ne može govoriti o izolovanim i slučajnim incidentima, nego o planu i projektu u režiji onih koji zamišljaju tzv. Veliku Albaniju. Sa druge strane, po običaju, režim na sve ovo kukavički ćuti”, tvrdi Vučurović.

Prema njegovim riječima samo u posljednjih nekoliko dana iz određenih albanskih krugova podijeljeno je nekoliko šamara prvenstveno DPS-u, koji nema petlju da reaguje na otvorene provokacije i jasno izražene i upućene prijetnje Crnoj Gori.

“Takvo ponašanje vrha režima potpuno je ohrabrilo ekstremiste iz reda albanskih, kao i bošnjačkih političara, i zato, osim ovoga divljanja u Beškoj, imamo napad istih krugova na mitropolita Amfilohija u Svaču kod Ulcinja, klicanje teroristima OVK u Tuzima, političari iz lažne države Kosovo proglašavaju djelove teritorije Crne Gore za “albanske Alpe”, vođe terorista su počasni građani nekih opština, itd…Mjesecima je, takođe, na dnevnom redu projekat Bošnjačkog nacionalnog vijeća o “specijalnom statusu Sandžaka”, a što podrazumijeva da u status te fantomske tvorevine uđe čitav sjever Crne Gore, ali vrh DPS-a ćuti – zbog gole vlasti i koalicije sa BS i albanskim strankama”, tvrdi on.

Nema sumnje, smatra Vučurović, da albanski i bošnjački krugovi obilato koriste slabosti režima i očigledno dolaze po ono što im je u vremenu pred referendum obećao Milo Đukanović.

“Ako je neko do sada imao sumnje u taj predreferendumski ugovor DPS-a sa albanskim i bošnjačkim političkim subjektima, sada ima priliku da prisustvuje razradi toga plana koji direktno teritorijalno ugrožava Crnu Goru. Zato mi iz DF uporno tvrdimo, a to je sada svima jasno, da je po bezbjednost i stabilnost Crne Gore najopasniji vrh DPS, jer se radi o političkim prevarantima koji su zbog svojih ličnih interesa, privilegija, stanova, kredita, spremni da izdaju, prodaju i predaju sve, čitavu Crnu Goru. U isto vrijeme, ta bijedna politika DPS-a otvoreno prijeti tradicionalnoj, pravoslavnoj Crnoj Gori i Boki, pokušava da zabrani pjesme, zastave, simbole koje su upravo proslavili naši i njihovi preci tamo gdje je bilo najteže. Naravno, neće proći ta namjera jer pravoslavni narod je spreman da brani svoje simbole i svetinje i od onih koji napadaju pod plaštom velike Albanije i “države Sandžak”, kao i njihovih pomagača i saradnika iz vrha DPS koji su izdali tradicionalnu Crnu Goru”, naveo je Vučurović.

Jasno je, tvrdi on, da se DPS u svojim identitetskim lutanjima potpuno pogubio, što je normalno za konvertite i političke prevarante, kojima u ličnoj koristi i privilegijama, u toj mizeriji, počinje i završava sva “ljubav” prema Crnoj Gori.

“Na kraju, pošto je DPS-u i nekim građanistima, što je drugo ime za antisrbe, zasmetala pjesma “Tamo daleko”, za njihove osjetljive uši preporučujemo kralja Nikolu: “Onamo, ‘namo… za brda ona/Milošev, kažu, prebiva grob!/Onamo pokoj dobiću duši,/Kad Srbin više ne bude rob””, zaključio je Vučurović.

Komentari

avatar