Srijeda, 15 Maja, 2024
Rubrika:

Vučić sa Đurović: Dobri odnosi Srbije i Crne Gore važni za sveukupnu stabilnost u regionu

Na sastanku se razgovaralo o bilateralnim odnosima, evropskim integracijama, geopolitičkim pitanjima, stanju u regionu i drugim ključnim temama od značaja za građane dviju zemalja

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić na sastanku sa predsjednicom Skupštine Crne Gore Danijelom Đurović, koja je u zvaničnoj poseti Beogradu, izjavio je da će Srbija nastaviti da promoviše stabilnost u regionu, vodeći politiku mira i saradnje na Zapadnom Balkanu, kao i da ostaje posvećena daljem razvoju dobrosusjedskih odnosa sa Crnom Gorom.

Vučić je, kako je saopšteno poslije sastanka, izrazio očekivanje da će dvije zemlje sva otvorena pitanja nastaviti da rješavaju dijalogom na uzajamno prihvatljiv način, jer su dobri odnosi Srbije i Crne Gore, osim za njihove građane, važni i za sveukupnu stabilnost u regionu.

Na sastanku se razgovaralo o bilateralnim odnosima, evropskim integracijama, geopolitičkim pitanjima, stanju u regionu i drugim ključnim temama od značaja za građane dviju zemalja.

Vučić je izrazio zadovoljstvo većim stepenom saradnje parlamenata Srbije i Crne Gore i istakao da je neophodno raditi i na dodatnom jačanju ekonomske saradnje i infrastrukturnom povezivanju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve