Srijeda, 15 Maja, 2024
Rubrika:

Vlada: Usvojen Temeljni ugovor između Crne Gore i SPC

Navodi se u saopštenju Vlade dostavljenom medijima nakon današnje sjednice

Vlada Crne Gore je usvojila Predlog usaglašenog teksta Temeljnog ugovora između Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve SPC, navodi se u saopštenju Vlade dostavljenom medijima nakon današnje sjednice.

Na današnjoj sjednici Vlade za Ugovor sa SPC od prisutnih 18 ministara 13 je glasalo za uključujući premijera Dritana Abazovića, a pet je izdvojilo mišljenje. Sjednici nisu prisustvovali ministarka evropskih integracija Jovana Marović, ministarka kulture i medija Maša Valović i ministar javne uprave Maraš Dukaj.

Za usvajanje ovog dokumenta potrebna je kvalifikovana većina tj. najmanje 14 glasova. Nakon što su ministri iz SDP-a ukazali da nema kvalifikovane većine premijer Abazović je saopštio da će se o ugovoru glasati na nekoj od narednih sjednica Vlade ili ektronski.

Mišljenje su izdvojili ministri Ranko Krivokapić, Raško Konjević, Ervin Ibrahimović, Admir Adrović i Adrijan Vuksanović.

Iz DPS-a su pozivali premijera Abazovića da razjasni nedoumice povodom današnjeg glasanja, a ukoliko smatra da je odluka donijeta, 43. Vlada više nema podršku DPS-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Anon
09.07.2022-01:12 01:12

Nije, nije. Dok je Alaj barjaka, nije.

MUSTAFA
09.07.2022-04:21 04:21

1000 X JE BILA BOLJA  ZDRAVKA KRIVOKAPICA VLADA  -OVIJEM SE NISTA VISE NE SMIJE VJEROVATI  !