Srijeda, 15 Maja, 2024
Rubrika:

Vijeće i Savjeti manjebrojnih naroda: Pozdravljamo odluku o odgađanju u cilju kompletiranja uslova za popis

Ujedno pozdravljaju postignuti dogovor, ali žele i njegovu punu implementaciju, u cilju izgradnje povjerenja u cijelokupan proces popisivanja

Vijeća i Savjeti manjebrojnih naroda i nacionalnih zajednica pozdravljaju odluku premijera Milojka Spajića o odgađanju popisa za 3.decembar, u cilju kompletiranja svih neophodnih uslova za transparentan i krebilan popis, što je bio i naš zajednički zahtjev i apel prema Vladi, navodi se u zajedničkom saopštenju.

“Vjerujemo da postoji dobra volja da se učini dodatni napor za obezbjeđivanje svih tehničkih okolnosti, uključujući odgovarajući softverski sistem. Isto tako očekujemo i fleksibilnost da se izađe u susret opravdanim zahtjevima vijeća za učešće svih zainteresovanih predstsvnika u komisijama i tijelima, kako na opštinskom nivou tako i u samom Monstatu, kod kontrole unosa podataka, kao i fleksibilnost oko perioda ukupnog trajanja popisa”, ističe se u saopštenju.

Ujedno pozdravljaju postignuti dogovor, ali žele i njegovu punu implementaciju, u cilju izgradnje povjerenja u cijelokupan proces popisivanja.

Bošnjačko vijeće u Crnoj Gori – Predsjednik Suljo Mustafić s.r.
Nacionalni savjet Albanaca u Crnoj Gori- Predsjednik Faik Nika s.r.
Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore- Predsjednik Zvonimir Deković s.r
Savjet Muslimana Crne Gore- Predsjednik Sabrija Vulić s.r.
Romski savjet u Crnoj Gori- Predsjednik Mensur Šaljaj s.r.
Srpski savjet u Crnoj Gori- Predsjednik Momčilo Vuksanović s.r

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve