Utorak, 28 Maja, 2024
Rubrika:

SKUP DIJASPORE: Ne “Otvorenom Balkanu”, Srbiji i Rusiji, da izborima, povlačenju Zakona o predsjedniku i multietničkoj CG

''Sa ovog mjesta poručujemo svima koji Crnu Goru žele staviti u kandže nacionalizma da im ta avantura neće uspjeti. Mi Albanci dajemo besu jer nam je amanet čuvati našu Crnu Goru. Mi nijesmo i nećemo zaboraviti da je ova država spasila na stotine hiljada mojih sunarodnika krajem devedesetih sa Kosova'', rekao je Sokoj Dacić

Sa ovog mjesta poručujemo ”NE” Otvorenom Balkanu, Srbiji i Rusiji – a ”DA” poručujemo multietničkoj Crnoj Gori, izborima, i povlačenju Zakona o predsjedniku, istakao je Miloš Bukilić na večerašnjem skupu dijaspore koji je održan u Podgorici.

On je kazao da bi trebalo da budemo doslijedni svojim precima i sačuvamo slobodu Crne Gore.

Potpredsjednik DPS-a Abaz Dizdarević je zahvalio okupljenima što šalju poruku zabrinutosti zbog nedaća u kojima se našla Crna Gora, te ukazao na to da smo do nedavno bili na pragu Evropske unije, a da je danas “želja za vlašću veća od nacionalnih interesa”.

”Mi smo tu zbog očuvanja vitalnih funkcija koje znače opstanak Crne Gore. Vi ste most do naših evropskih ciljeva, a to su povlačenje Zakona o predsjedniku, kompletiranje Ustavnog suda i termin održavanja vanrednih parlamentarnih izbora”, rekao je Dizdarević.

Nurković: Vlast nas posmatra kao nepotreban teret

Nedžad Nurković je kazao da svi imaju nadu i plan da se vrate u Crnu Goru.

”Kada smo se 2006. borili za nezavisnost – to nijesmo radili zato što nekog imamo, već zato što smo se borili za sebe i svoju slobodu, da Crna Gora postane dio Evropske unije”, poručio Nurković.

On je kazao da je Crna Gora išla evropskim putem, ali da u posljednje dvije godine nije tako. Kako je dodao, umjesto da se osjećaju kao svoji na svoje, oni se u poslednje dvije godine osjećaju kao da ih vlast posmatra kao teret.

“Nepotreban teret kojeg hoće da se oslobode. I oslobađaju se polako. Oduzimaju nam državljanstva. Hoće da nam uzmu prebivališta. Hoće da nam oduzmu sva prava koja imamo, osim da im šaljemo pare. To im izgleda jedino od nas ne smeta”, istakao je Nurković.

On je kazao da su večeras okupljeni da glasno i jasno poručili da neće moći.

”Ne damo im Crnu Goru i njen evropski put. Dosta je bilo podjela i mržnje u Crnoj Gori. Došli smo da poručimo da mi nećemo dozvoliti da uruše Crnu Goru i da cemo se opet boriti za građansku, evropsku Crnu Goru u kojoj će biti mjesta za sve njene građane bez obzira na vjeru i naciju”, poručio je Nurković.

Redžović: Bošnjačka stranka da prekine saradnju sa aktuelnom vlašću

Mersudin Redžović je kazao da ova vlast želi da ih izbriše iz svih knjiga i lista građana.

”I da prekinu svaku našu vezu sa maticom. O nasim sudbinama neće odlučivati ni Srbija, ni Rusija, ni neki ravnogorski pokret kome oni pripadaju”, podvukao je Redžović.

On je pozvao Bošnjačku stranku da napusti sve institucije i saradnju sa aktuelnom vlašću.

”To je njihova moralna dužnost i obaveza”, poručio je Redžović.

Radović: Branićemo Crnu Goru od krvnika svake vrste

Ljubo Radović je kazao da su večeras tu da bi kazali da vole Crnu Goru.

”Došli smo iz vaskolikog svijeta da ti kažemo koliko te volimo i da ćemo te braniti od domaćeg zla i izdajnika koji te krvnički rasipaju i rasprodaju”, rekao je on.

Radović je poručio da će Crnu Goru braniti od “od ruskih špijuna i od krvnika svake vrste”.

”Povešćemo Crnu Goru u moderne i uređene zemlje naprednih naroda, a prodanim dušama, izdajnicima i lešinarima poručujemo da će ih stići ruka pravde”, istakao je on.

On je kazao da će vratiti crnogroske crkve, manastire i domove predaka.

”Vratićemo dostojanstvo naše domovine i ponos manjiskim narodima u Crnoj Gori. Vratićemo ponos i ugled dijaspore. Organizujmo se u samoodbrani. Nema tuđe pomoći i neće je biti. Naša sudbina je u našim rukama”, istakao je Radović.

On je pozvao na ujedinjenje.

”Ujedimo se i povedimo slobodarski narod Crne GOre da se što prije oslobodimo od zla koje je zadesilo našu okovanu Crnu Goru. Crna Goro dolazi proljeće, ima nas”, zaključio je on.

Kalić: Pokažimo im da volšebnim zakonima ne mogu preuzeti Crnu Goru

Muamer Kalić je kazao da su večeras okupljeni iz važnog razloga.

”Znamo mi da je 2020. godine pobjedila neka grupa. Ne smiju da zakažu izbore da se vidi je li to grupa ili neka ozbiljna politička grupacija”, poručio je Kalić.

On je rekao da je predsjednik Crne Gore Milo Đukanović prva i zadnja brana Crne Gore.

”Svaka mu čast na ovoj časnoj borbi”, poručio je on.

Kalić je kazao da je vecina ovdje ugrožena.

”Premijer Dritan Abazović je imao šansu da bude heroj Crne Gore. Jos ima šanse da povuče sve odluke koje je potpisao. Potpisivanje tkz Temeljnog ugovora i predaja suvereniteta Crne Gore je nedopustiva”, ocijenio je on.

Ličina: Na nečojstvo odgovorićemo čojstvom, zahtijevamo hitno raspisivanje prijevremenih izbora

Šefko Ličina je poručio da neće dozvoliti rasturanje domovine.

”Jer mi druge nemamo. Tu smo da bi sačuvali slobodu i čast Crne Gore”, rekao je on.

Ličina je poručio da je ovog puta na njima da opravdaju to što ponosno nose ime Crne Gore širom svijeta, te da odbrane Crnu Goru.

– Na njihovo nečojstvo uzvratićemo našim čojstvom – jer su nas tako očevi i đedovi učili – poručio je Ličina dodajući da hitno zahtijevaju raspisivanje prijevremenih izbora.

Kalić: Dijaspora je uvijek bila i biće na braniku Crne Gore

Kalić je poručio da bi na izborima trebalo da pokažemo snagu i da im poručimo da volšebnim zakonima ne mogu preuzeti ovu državu.

”To je uspijelo 1918. i nikada više neće moći”, zaključio je Kalić.

Milovan Gojović je kazao da 40 godina živi u Australiji te da sve vrijeme Crnu Goru nosi u srcu.

”Bilo bi pogubno i licemjerno ćutati. Zabrinuti smo kriminalizacije građanskih protesta pa ih ovim putem podsjećamo da je crnogorska dijaspora sastavni dio Crne Gore. To ne mogu izmjeniti”, poručio je on.

On je kazao da su crnogorska dijaspora i iseljenici uvijek bili, i da će uvijek biti na braniku Crne Gore.

Dacić: Neće uspjeti onima koji Crnu Goru žele staviti u kandže nacionalizma

Sokoj Dacić je kazao da je Albanac a da je njegov dom u Crnoj Gori.

”Sa ovog mjesta poručujemo svima koji Crnu Goru žele staviti u kandže nacionalizma da im ta avantura neće uspjeti. Mi Albanci dajemo besu jer nam je amanet čuvati našu Crnu Goru. Mi nijesmo i nećemo zaboraviti da je ova država spasila na stotine hiljada mojih sunarodnika krajem devedesetih sa Kosova”, rekao je on.

Dacić je rekao da tu politiku slijedi aktuelna vlast Crne Gore, te poručio “i ovim poslušnicima koji su negatori zločina da to vječno nose svojim prljavim karakterom”.

”Biće Crne Gore dok god teku njene rijeke, da je vječna Crna Gora”, zaključio je Dacić.

Bukilić: Ne Otvorenom Balkanu, Srbiji i Rusiji, da izborima, povlačenju Zakona o predsjedniku i multietničkoj CG

”Sa ovog mjesta poručujemo ne Otvorenom Balkanu, Srbiji i Rusiji, a da poručujemo multietničkoj Crnoj Gori, izborima, i povlačenju Zakona o predsjedniku”, poručio je Miloš Bukilić.

On je kazao da bi trebalo da budemo doslijedni svojim precima i sačuvamo slobodu Crne Gore.

Građani iz svih krajeva Crne Gore došli su na večerašnji skup.

 

Na večerašnji skup krenuli su građani iz Rožaja.

Savez asocijacija Crne Gore u Njemačkoj saopštila je da danas organizuje Skup podrške dijaspore Crne Gore sa početkom u 19 sati u Podgorici.

“Skup dijaspore je odgovor na dvoipogodišnju političku krizu koju je izazvala vlast koja u tehničkom mandatu i dalje nastavlja da gazi, ruši i mijenja evropski put Crne Gore kojim je ona krenula još od obnove nezavisnosti i kojem istinski pripada”, saopštili su organizatori.

Na večerašnjem skupu, kako su najavili, obratiće se: Nedžad Nurković, prof. dr. Muamer Kalić, Ljubo RadovićMilovan GojovićSokolj DacićMersudin Redžović, Šefko Ličina i Miloš Bukilić.

“Pored govora udruženih predstavnika naše dijaspore svi prisutni uživaće i u bogato pripremljenom kulturno-umjetničkom programu”, dodaju u saopštenju.

Organizatori skupa poručuju da je “ovo borba za Crnu Goru i njen dalji put razvoja i generacija koje žive u njoj i njenoj dijaspori”.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

8 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Merlin
28.12.2022-21:11 21:11

Sve neki fin svet, vidi im se po lobanjama da su intelektualci. :)

Zeco
28.12.2022-22:38 22:38
Reply to  Merlin

Vi sektasi srpski ste bas slatki,pamtimo vase slike sa naslovnih strana svetskih casopisa kada ste razapeli satore i onako krezubi sa sajkacama i sa tri masna prsta od prasetine pozirali,vas najljepsi izdanak je pipun.

tivatski58
29.12.2022-01:57 01:57
Reply to  Merlin

Ti si srbijanski dosadan.

RIR
29.12.2022-15:13 15:13
Reply to  Merlin

…muči neopEvana budalo …!

Uros
28.12.2022-23:59 23:59

Skupili se sa konca i konopca. Sta radi sahovnica sa prvim kvadratom bijele boje. Fino se zna cija je to bila zastava. Ovi tzv.patrioti svakim skupom tonu sve dublje i dublje. Da je veceras izvrsen popis 70 % prisutnih bi se izjasnilo kao Bosnjaci.

Merlin
29.12.2022-04:56 04:56
Reply to  Uros

Jedini muslimani na planeti Zemlji koji podržavaju NATO pakt. :)

Merlin
29.12.2022-04:53 04:53

Bravo ! Vi ste najbolja reklama za tradicionalnu Njegoševu Crnu Goru !

BobZeković
29.12.2022-09:05 09:05

VELIČANSTVEN SKUP! Sjajni govornici, iskreni i pošteni, skromni a rječiti.glasni i jasni, istiniti i hrabri, predstavnici udruženja Građna Crne Gore iz cijelog svijeta poručili su nedvosmisleno da su kao i uvijek u istoriji uz Crnu Goru i da će JE BRANITI I ODBRANITI od omrznutih SRPSKIH UGNJETAČA I NJIHOVIH PODLIH, LOPOVSKIH POMAGAČA svim svojim bićem, svojim srcem i životima. Lijepo je bilo sinoć biti Građanin Crne Gore! SnaŽan podstrek da se borba protiv LOPOVSKIH SRPSKIH UGNJETAČA I NJIHOVIH PODLIH, LOPOVSKIH POMAGAČA, nastavi još odlučnije i upornije. NEIZMJERNO VAM HVALA GOSPODO : Nedžade Nurkoviću, prof. dr. Muamere Kaliću, Ljubo Radoviću, Milovane… Pročitaj više »