Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Vladimir Bulajić direktor Uprave prihoda i carina

Održana 49. sjednica Vlade Crne Gore

Na 49. sjednici Vlade Crne Gore premijer u teničkom mandatu Dritan Abazović saopštio je da u Crnoj Gori trenutno boravi skoro 30 hiljada turista, što je, kako je rekao, pohvalna činjenica s obzirom da smo još u predsezoni.

“To je 10% više turista nego prošle godine, odnosno 50% više u odnosu na rekordnu 2019. Više nema sumnje – ovo će biti rekordna turistička sezona!”, poručio je Abazović.

Ministarka kulture Maša Vlaović izvijestila je o postizanju dogovora o postignutoj saglasnosti o korigovanju koeficijenta za umjetnike.

Ministar finansija Aleksandar Damjanović predložio je da se na dnevnom redu nađe i obezbjeđivanje sredstava za drugi krug predsjedničkih izbora iz budžetske rezerve.

“Imali smo dva kruga, a ne jedan, tako da DIK očekuje isplatu novca kako bi se birački odbori isplatili”, rekao je on.

Kada je u pitanju poljoprivreda, u okviru IPARD fondova ukinut je PDV, pa oni koji su ga ranije isplatili, sredstva će im biti refundirana, saopštio je ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković.

Valentina Pavličić, pravna zastupnica Crne Gore pred Evropskim sudom za ljudska prava predstavila je novi izvještaj za 2022, kazavši da se zahtjevi za materijalnu odštetu građana iz Crne Gore pred tom institucijom povećavaju.

Problem zaposlenih u nekadašnjoj kompaniji “Radoje Dakić” mora biti riješen što hitnije, i to isplatom značajnih sredstava, rekao je ministar finansija Aleksandar Damjanović.

“Nadam se da ćemo sa ispalatama početi uskoro kako bismo ispravili greške onih koji su ih ranije načinili”, kaže Damjanović.

Vladimir Bulajić je novi direktor Uprave prihoda i carina.

Bulajić je i do sada vršio dužnost direktora, i to od ostavke prethodnog rukovodioca UPC Rada Miloševića.

Dvije tačke će, kako je Abazović najavio, biti razmatrane na zatvorenom dijelu sjednice.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve