Petak, 10 Maja, 2024
Rubrika:

Đukanović: Aktuelna vladajuća koalicija želi da Crnu Goru vrati vjekovima unazad

Prema njegovim riječima, DPS je bila i biće oslonac dostizanja evropskog sistema vrijednosti

Demokratska partija socijalista organizuje danas Kongres Alijanse žena na kojem će biti izabrano novo rukovodstvo.

Predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović kazao je da DPS ni u vremenu egzaltiranog populizma nije pribjegavala jeftinom političkom “paralašenju”.

On je, na Kongresu Alijanse žena DPS-a, kazao da je tokom ukupne političke istorije, prolazila veoma teška politička, bezbjednosna i društvena iskušenja.

– Rekao bih da je konstanta tokom 30-godišnjeg djelovanja partije da ne pravimo kompromise sa vrijednostima koje promovišemo i za koje se zalažemo. Čak i u ovom vremenu egzaltiranog populizma, ne samo u našoj zemlji i regionu, nego mnogo širim političkim prostorima, DPS nije pribjegavala jeftinom političkom paralašenju. Nije pribjegavala kreiranju instant rješenja koja ne bi mogla izdržati dugoročnu probu vremena – naglasio je Đukanović.

Tako da, kako je rekao, ni ideju rodne ravnopravnosti U DPS-u nijesu doživjeli kao jednu od ideja koje su u trendu, niti dio modernog narativa savremene politike. Rodnu ravnopravnost, kako je rekao, u DPS-u doživljavaju kao izazov na putu emancipacije crnogorskog društva.

– Rekao bih da sve što smo radili je negdje u tom tekstu imalo tu ideju – emancipacije crnogorskog društva. I kada smo 90-ih vrlo uspješno čuvali mir i godinama koje su slijedile učvršćivali svijest važnosti multietničkog sklada i kada smo uspostavljali ekonomsku održivost i time snažili ekonomsko dostojanstvo naše zemlje i svakog građanina i akda smo obnavljali nezavisnost Crne Gore i kada smo je upravljali ka evropskom sistemu vrijednosti. Tako je i danas kada smo posebno posvećeni pitanjima rodne ravnopravnosti.

Prema njegovim riječima, DPS je bila i biće oslonac dostizanja evropskog sistema vrijednosti.

„DPS je tokom svoje istorije prolazila kroz teška iskušenja. Konstanta je bila da ne pravimo kompromise sa vrijednostima za koje se zalažemo“, rekao je Đukanović.

Aktuelna vlast

On je dodao da posljednih godinu prisustvujemo demonstraciji alternativne političke ponude Crnoj Gori.

„Do toga su doveli rezultati parlamentarnih izbora i ne možemo polemisati sa izbornom voljom građana. Svojim greškama smo doprinijeli da dođe do takvog ishoda, a da nije bilo tih grešaka siguran sam da bismo savladali te probleme sa kojima smo se suoćili 30. avgusta prošle godine“, kazao je Đukanović.

On je na kongresu Alijanse žena DPS-a poručio da aktuelna vladajuća koalicija želi da Crnu Goru vrati vjekovima unazad.

Crnoj Gori su potrebne promjene i DPS je spreman za to.

“Reforme koje sprovodimo nam pomažu da se oslobodimo slabosti. U ovom trenutku nam treba dalje širenje koalicionog kapaciteta DPS-a”, rekao je Đukanović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Sara
06.11.2021-23:22 23:22

Nikad u gorem stanju nijesmo bili…zahvaljujuci vama i vasoj politici..znali ste tacno..koje htio da izazove Puc u drzavi CG…to nije bila jedna osoba..no masa….da ste tada sve uhapsili..i na kraju zabranili ove antidrzavne fasisticke srpske partije..danas bi bili oslobodjeni..od ovog necivilizovanog srbijanskog fasizma….sad treba ovo zlo zaustaviti..Hrvatima su pomogli amerikanci..ko ce nas pomoci??