Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Vlada odlučila: Odložen početak drugog polugodišta, nije još stiglo gorivo za grijanje škola

Ministar prosvjete u tehničkom mandatu Miomir Vojinović kazao je da su dobili zahtjeve da se zimski raspust produži još jednu sedmicu

Ministar prosvjete Miomir Vojinović na današnjoj sjednici Vlade tražio je da se početak drugog polugođa odloži zbog zimske sezone. Taj predlog je i usvojen.

Ministar je time demantovao svoju izjavu od jutros, kada je kazao da ”sve pripreme za drugo polugođe teku uobičajenom procedurom i za očekivati je da učenici u ponedjeljak budu u školskim klupama”.

Vojinović je na početku sjednice kazao da su dobili zahtjeva da se zimski raspust produži još jednu nedjelju, te ga interesuje stav Ministarstva ekonomije i turizma o tome da li ima potrebe za odlaganjem.

“Volio bih da čujem mišljenje da li postoji potreba za tim. Ukoliko postoji, mi smo spremni da izađemo u susret”, istakao je Vojinović.

O produženju raspusta: Ako će pomoći turizmu onda je opravdano

Povodom pitanja o produženju raspusta, kontroverzni premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović je kazao kako misli da su zahtjevi opravdani ukoliko će to pomoći turizmu.

“Nije loše da se ne oglušimo o zahtjev turističke privrede i ako bi tih pet dana pravilo neku razliku, onda mislim da su opravdani zahtjevi da produžimo zimski raspust”, istakao je Abazović.

Nije još stiglo ni gorivo za grijanje škola

Vojinović je kazao kako bi svaki dan mogao biti nadoknađen kalendarom.

“Imali smo problem što se tiče isporuke lož ulja za grijanje, imamo određenih zastoja kada je u pitanju aktivnost Jugopetrola. Zato još čekamo”, dodao je on.

Odložen početak drugog polugodišta

Usmeni zaključak na kraju je bio da početak drugog polugođa bude odložen.

“Neka to bude usmeni zaključak, a ministarstvo neka preuzme dalje svoje obaveze”, rekao je Abazović.

Šćekić: Prošla Vlada kriva što nema grijanja

Problem sa grijanjem škola, kako je poručio ministar zdravlja Dragoslav Šćekić, nastao je zato što je prošla Vlada stvarala ‘neki fiktivni budžet’.

“Moram napomenuti da taj problem nije slučajan. On je nastao predlaganjem prošlogodišnjeg budžeta. Ministarstvo finansija tada nije predvidjelo dovoljno sredstava za grijanje”, naglasio je on.

Abazović: Ilegalno vađenje šljunka ugrožava vodosnabdijevanje primorja

Abazović je potom pohvalio aktivnosti na suzbijanju ilegalne eksploatacije šljunka, navodeći kako to ne treba da se dešava samo oko Podgorice, nego i na sjeveru.

“To što se radi u blizini Podgorice, direktno ugrožava vodosnabdijevanje primorja. Građani moraju da znaju ime i prezime svakog lica koje svojim činjenjem dovodi do toga”, rekao je on.

Abazović: Pomoći ćemo područjima koja su poplavljena

Odlazeći premijer Dritan Abazović najavio je kako će Vlada pomoći područjima koja su ovih dana poplavljena.

“Mislim da ne možemo uticati na vrijeme, ali će Vlada izaći u susret svim građanima, naročito na sjeveru”, kazao je Abazović.

“Bojim se da ovo nije posljednji crveni meteoalarm ove godine”

On je dodao i kako je jako pogođena infrastruktura.

“Bojim se da nije posljednji crveni meteoalarm u toku ove godine. Volio bih da se ta predviđanja ne pogode”, rekao je on.

Počelo uspostavljanje pregovaračkog tima za poglavlje 27

Preduzete su, kako je naglašeno, aktivnosti na obrazovanju tima za poglavlje 27 u procesu pristupanja EU – životna sredina i klimatske promjene.

Predstavnike su delegirali Univerzitet Crne Gore, Univerzitet Mediteran, Univerzitet Donja Gorica, Privredna komora, Unija slobodnih sindikata i Zajednica opština Crne Gore.

Odbijena koncesija kompaniji “Džek pot”

Odbijen je zahtjev kompanije “Džek pot” za produženje koncesije za priređivanje igara na sreću u kazinu “Queen of Montenegro” u Bečićima.

“Bez uplate od dva miliona eura u budžet, više nema ovakve vrste poslovanja. Vrijeme kad su koncesije dodjeljivane u Budvi, van institucija, je završeno”, rekao je Abazović.

Šahmanović: Za pomoć penzionerima 8,5 miliona eura

Admir Šahmanović iz Ministarstva kapitalnih investicija istakao je kako će biti uplaćena jednokratna pomoć penzionerima i korisnicima materijalnog obezbjeđivanja, koji su najviše pogođeni inflacijom energenata..

U tu svrhu biće izdvojeno 8,5 miliona eura, dodao je on.

“Niko se ne čuje kad je u pitanju Temeljni ugovor sa Svetom stolicom”

Usvojene su i izmjene odluke o obrazovanju dijela mješovite komisije za sprovođenje Temeljnog ugovora između Crne Gore i Svete stolice.

“Sad kad je Temeljni ugovor sa Svetom stolicom, niko se ne čuje, sve je regularno i tehnička stvar”, kazao je Abazović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve