Nedjelja, 21 Aprila, 2024
Rubrika:

Nema odlaganja polugođa, neće biti problema sa grijanjem

Vojinović je kazao da je nabavka goriva za škole bila u nadležnosti Uprave za katastar i državnu imovinu, te da je tender za lož ulje raspisan još u novembru

Sve pripreme za drugo polugođe teku uobičajenom procedurom i za očekivati je da učenici u ponedjeljak budu u školskim klupama, saopštio je za Televiziju Crne Gore ministar prosvjete Miomir Vojinović. On je u emisiji “Dobro jutro Crna Goro” kazao da se danas očekuje isporuka lož ulja školama, te da vjeruje da neće biti problema sa grijanjem. Ministar je i apelovao na roditelje da djecu vakcinišu MMR vakcinom i poštuju preporuke zdravstvenih institucija.

Vojinović je kazao da je nabavka goriva za škole bila u nadležnosti Uprave za katastar i državnu imovinu, te da je tender za lož ulje raspisan još u novembru.

“Jugopertrol AD Kotor bio je jedini ponuđač, procedura je završena i danas se očekuju isporuke lož ulja školama”, istakao je ministar i naglasio da za grijanje na pelet i drva nema problema.

Ako bude nekog kašnjenja, dan-dva, poručio je da je sistem spreman i za onlajn nastavu.

“Moje informacije govore da će sve biti regulisano”, naglasio je ministar.

Po pitanju eventualne promjene datuma zimskog raspusta, Vojinović je rekao da postoje globalni trendovi kada su u pitanju vremenske prilike.

“Svakako da pomjeranje raspusta treba razmotriti u saradnji sa drugim ministarstvima, da li je neki drugi period pogodniji…”, istakao je on.

“Ozbiljna situacija, porazno podaci o MMR vakcinaciji”

Na temu epidemija malih boginja, Vojinović je ocijenio poraznom informaciju da je MMR vakcinu primilo tek 12 odsto najmlađih.

“Koristim priliku, ne da apelujem, već da molim roditelje da vakcinišu djecu i time sve zaštite, da ne dođemo u situaciju da zatvaramo predškolske ustanove. Izuzetno je ozbiljna situacija, svakako da postoje drugi načini, ali ja u ovom trenutku isključivo apelujem da roditelji ispoštuju preporuke SZO i naših zdravstevnih institucija”, kazao je ministar prosvjete.

Poručio je da će ispoštovati sve preporuke i nećemo povlačiti poteze bez dogovora sa njima.

Ministar je rekao i da nije realno da će OŠ “Vladimir Nazor” biti gotova do početka nove školske godine.

“Neće biti spremna do početa nove školske godine, garantujem da će se početi sa izgradnjom i da je sva zakonska procedura ispoštovana. Nije realno da bude gotova do 1. septembra”, istakao je on.

Kazao je su povećanjem plata za prosvjetne radnike došli do “istorijskog rješenja”.

“Pregovori su trajali dugo i nijesu bili laki. Došli smo do istorijskog rješenja, 1. januara 2025. biće povećanje od 45 odsto, na ovu platu ide 20 odsto, a od 1. januara naredne godine još 20 odsto. Smatram da je to izuzetno dobro i maksimum koji se mogao postići. Prosvjetni radnici zaslužuju i više, ali podvlačim – to je maksimum koji se moga izvuči i moraju biti zadovoljni”, kazao je Vojinović.

Dodao je i da postoji mogućnost da se nađe rješenje i za prevoz prosvjetnih radnika.

Ministar je najavio i izgradnju dvije nove škole i druge gimnazije u Podgorici.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve