Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

USSCG premijeru: Nevjerovatno da nas nijeste udostojili odgovora ni nakon više urgenicija prema Vašem kabinetu

Poručuju premijeru i da će USSCG, kao što je to radila tokom svih prethodnih godina, naći adekvatan način da zaštiti interese svog članstva i zaposlenih, uprkos neočekivanom izostanku konstruktivnog socijalnog dijaloga

Unija slobodnih sindikata uputila je otvoreno pismo premijeru Zdravku Krivokapiću, jer do sada nijesu bili u prilici da sa njim ostvare komunikaciju, iako su to očekivali. Kako dodaju u saopštenju, zvuči nevjerovatno, da ih kao reprezentativnog socijalnog partnera, od 21. decembra prošle godine pa do danas, nije udostojio nikakvim odgovorom, čak ni nakon više urgencija prema Krivokapićevom kabinetu.

“Očekivali smo prvo u periodu kada ste bili mandatar i najavili da ćete u pripremi formiranja Vlade razgovarati sa predstavnicima civilnog društva, zatim nakon izbora za predsjednika Vlade i, konačno, nakon našeg zvaničnog obraćanja za prijem koje smo Vam uputili 21. decembra 2020. godine. Kao ozbiljna i odgovorna organizacija, Unija slobodnih sindikata Crne Gore (USSCG) je, nakon parlamentarnih izbora i konstituisanja nove Vlade, pripremila Platformu za razgovor sa Vama koja predstavlja naša očekivanja od Vlade u predstojećem mandatnom periodu”, pojašnjavaju u saopštenju.

Kako do razgovora nije došlo, iz USSCG pozivaju premijera da na nekom od prvih obraćanja javnosti iznese razloge zbog kojih ima takav, kako kažu, neprimjeren odnos prema toj organizaciji, a time i prema desetini hiljada članova koje USSCG predstavlja.

“Pošto Vam se u neposrednom razgovoru nijesmo mogli predstaviti, ovim otvorenim pismom Vam ukazujemo da je USSCG osnovana 2007. godine i da je od prvog dana svog nastanka pa do danas, kada je postala renomirana nacionalna sindikalna centrala, punopravno priznata i uvažena članica Evropske konfederacije sindikata i Međunarodne konfederacije sindikata, prošla trnovit put i bila nepravedno i neosnovano tretirana kao antidržavna organizacija. Da su u pitanju bila niska i neodrživa podmetanja najbolje pokazuje činjenica da smo u trenutku osnivanja imali 5 granskih sindikata, a da USSCG danas ima 14 granskih i 3 strukovna sindikata. Bez želje da omalovažimo bilo koga na društvenoj sceni, zaista smatramo da smo, kao autentičan zastupnik zaposlenih i reprezentativan socijalni partner, morali biti primljeni s Vaše strane makar prije nereprezentativnih stranih poslodavačkih udruženja, s čim će se, vjerujemo, saglasiti i crnogorska javnost”, pojašnjavaju oni.

Poručuju premijeru i da će USSCG, kao što je to radila tokom svih prethodnih godina, naći adekvatan način da zaštiti interese svog članstva i zaposlenih, uprkos neočekivanom izostanku konstruktivnog socijalnog dijaloga.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Jo Radan
09.03.2021-16:05 16:05

Pa vi znate da 50 posto Srba nezna da pise, ili treba da napisete crlicom.

gagi
09.03.2021-16:39 16:39

Gospodo iz USSCG prije “sastanka”sa Rukoljubom?mrtvoljubom obavezan TEST na ALKOHOL,jer ce biti kao po obicaju”Ne sjecam se da sam to bio ja”P.S cuvajte se za svaki slucaj da Mrtvoljub koga ne “bljucne”.