Srijeda, 15 Maja, 2024
Rubrika:

Uljarević: Skandalozan odlazak ministara u Banju Luku, pošli uz blagoslov Abazovića

''Treba podsjetiti da se radi o potezu na koji se nikada nije opredijelila ni Vlada Krivokapića, za koju znamo da je bila čvrsto vezana za SPC, a cijeneći sasvim ispravno da to može ugroziti i državne interese Crne Gore''

Direktorka Centra za građansko obrazovanje (CGO) Daliborka Uljarević kazala je da je učešće ministara Vlade Crne Gore u tehničkom mandatu Marka Kovača i Aleksandra Damjanovića na skupu povodom neustavnog Dana Republike Srpske, “najblaže rečeno skandalozno”.

“Treba podsjetiti da se radi o potezu na koji se nikada nije opredijelila ni Vlada Krivokapića, za koju znamo da je bila čvrsto vezana za SPC, a cijeneći sasvim ispravno da to može ugroziti i državne interese Crne Gore”, rekla je Uljarević za Al Jazeeru.

Ne vjeruje da će ministri biti sankcionisani.

“Ne nažalost, zato što je ova vlada Dritana Abazovića pokazala da ona stoji na sasvim drugom stanovištu da postoji visok stepen, uslovno rečeno, tolerancije prema svemu onome što dovodi u pitanje, ne samo kvalitetnu regionalnu saradnju nego i interes države Crne Gore. Nisu ministri mogli tamo poći svojevoljno. Znači oni su tamo otišli uz pristanak, blagoslov i samog Abazovića što znači da on podržava tu politiku”, kazala je direktorka CGO za Al Jazeeru..

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

6 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
09.01.2023-18:17 18:17

Mene to ne cudi..oni su prisustovali TU-crkve Serbije..oni rade protiv zakona i Ustava CG..Znateli vi ko su oni..ne samo oni..no kompletna..litijaska–crkvena-kriminalna vlada–Sta se cudite…ja se ne cudim…

Sasa
09.01.2023-18:48 18:48

Bojim se da je bosna ovako projektovana kada je potpisan cuveni dejton I ovo je samo faza prihvatanja kako raspada i to je tesko zaustaviti,ali moramo cg cuvai ona nije rijesena,najveca opasnost prijeti od pridoslica upravo iz bosne koji su stacionirani na primorje a koje dovodi I hrani crkva srbije u zelji da promijeni etnicku strukturu,na desetine hiljada ih je isto tako mnogi cekaju da papire,najveca opasnost po opstanak zemlje su izbjeglice

Uros
09.01.2023-19:13 19:13

Zasto da ne idu ? Je li zato sto se zove Republika Srpska ? Samo da podsjetim da je RS priznata Dejtonskim sporazumom 1995.godine potpisima od strane vasih nalogodavaca sa zapada. Neka im je sa srecom Dan Republike.

Krsto
14.01.2023-21:36 21:36
Reply to  Uros

koje republike???Tzv rs je ENITITET tacnije GENOCITET a ne republika..Entiteti nisu drzave… nemaju pravo ni na referendum a kamo li na otcepljenje…To je lijepo predvidnjeno Dejtonskim sporazumom..Tzv RS su tri ostrva koja se ni medjusobno nikad nece moci ujediniti a kamo li sa Srbijom..Tzv RS umire..Satiru je bijela kuga mrznja lopovluk siromastvo jad i beznadje…Tzv rs i Dodik mogu da blokiraju samo sami sebe…Bosna ce opstati ali puno veca opasnost prijeti Crnoj Gori..Crna Gora sad ima mafijasko sovinisticku vladu koja pljuje u tanjir iz koga jede i zeli da sto vise pokrade upropasti i rasturi Crnu Goru za rad velike… Pročitaj više »

Mis Pis
09.01.2023-20:15 20:15

Ovijem je Samo jos falio IBRAHIMOVIC da tu svecanost Cetnicku obeljeze u kompletu sa Dodikom i malim Milosevicem-DACIC! !

Katarina
09.01.2023-23:39 23:39

Priznata je samo kao treci entitet u okviru BiH.To nije nikakva republika.