Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Udruženje pravnika Crne Gore: Pozivamo domaću javnost da stane u odbranu Vuksanović Stanković

''Apelujemo na domaću javnost, a posebno na Rektorat Univerziteta Crne Gore da ovom nedjelu i izlivu primitivizma i fašizma daju potrebnu pažnju i u skladu sa vrijednostima akademske zajednice stanu u zaštitu svoje koleginice'', istakli su iz Udruženja

Udruženje pravnika Crne Gore osudilo je uvrede srbijanskog političara Vojislava Šešelja upućene crnogorskoj političarki Draginji Vuksanović Stanković.

”Kao najstarija crnogorska strukovna asocijacija pravnika, najoštrije osudjuje govor mržnje, kleveta, uvreda i mizoginije haskog osuđenika Vojislava Šešelja na račun koleginice i univerzitetske profesorice na Pravnom fakultetu Univerziteta Crne Gore dr Draginje Vuksanović Stanković”, naveli su.

Iz tog udruženja su podsjetili da – nije važno što se kaže, već ko kaže- , a o ličnosti autora ovog nedjela je, kako su kazali, suvišno govoriti.

”Apelujemo na domaću javnost, a posebno na Rektorat Univerziteta Crne Gore da ovom nedjelu i izlivu primitivizma i fašizma daju potrebnu pažnju i u skladu sa vrijednostima akademske zajednice stanu u zaštitu svoje koleginice”, istakli su iz Udruženja.

Vuksanović Stanković su poručili da bez obzira na ovu, kako su je nazvali, javno objavljenu “gadost dokazanog kleronacionaliste”, nastavi svoj profesionalno i lično neukaljan akademski rad.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve