Četvrtak, 16 Maja, 2024
Rubrika:

UCG neće na sastanak sa Đukanovićem: Bilo bi bolje da se opozicija sastane međusobno

Predsjednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović poručio je da neće ići na sastanak koji organizuje predsjednik Crne Gore Milo Đukanović jer, kako je rekao, "nemamo o čemu da pričamo".

Predsjednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović poručio je da neće ići na sastanak koji organizuje predsjednik Crne Gore Milo Đukanović jer, kako je rekao, “nemamo o čemu da pričamo”.

Goran Danilović

Danilović je, povodom konsultacija vezanih za predstojeće izbore koje Đukanović organizuje, rekao da bi se i odazvao pozivu kada bi cilj tog sastanka bio dogovaranje oko izbora.

Međutim, Crna Gora, ocjenjuje, nema predsjednika, dodavši da je Đukanović tek partijski šef koji usput svrati do predsjedničke reziencije.

“Da nije poziv reda radi, da nije nakon svih užasnih svađa koje se samo produbljuju, da je zaista oko dogovaranja izbora, političara bi morao obradovati sastanak sa predsjednikom države. Nažalost, naša Crna Gora nema predsjednika, a Milo Đukanović je samo partijski šef koji usput navrati do predsjedničke rezidencije. Da nije tako ne bi prije upućenog poziva opozicionim prvacima napravio sjednice organa svoje Partije iobećao im pobjedu. Dakle, nakon što je odradio za sebe najvažnije Đukanović želi da se ratosilja manje važnog i očigledno dosadnog sastanaka sa predstavnicima opozicije”, rekao je Danilović.

Dodaje da bi onaj koji bi pošao na taj sastanak od Đukanovića čuo procjene da je idealno vrijeme za izbore sami kraj avgusta ili početak septembra, da se tako radi svugdje, da je to dobro za turističku sezonu, idealno za izbornu kampanju i ko zna šta još.

“Naravno, da sebi ne mogu priuštiti luksuz razgovaranja sa Đukanovićem jer bih time
prenebregao užase koje je posijao u minule dvije godine. Političke prilike su dovedene do
usijanja, a prvi put poslje turskog vremena Hrišćani u Crnoj Gori izloženi su progonu kakav se nije cijeli vijek vidio u Evropi. Uslovi za izbore su najgori, nismo više ni u očima stranaca demokratija nego hibridni režim ali
naše odluke ne smiju zavisiti od Đukanovićevih. Bilo bi odgovorno i očekivano da se sastanemo međusobno kada se sa Đukanovićem ne može razgovarati. Bilo bi, ali sve je manje nade da će se to dogoditi”, zaključio je Danilović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve