Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Sjednica GO: Izuzetan rad garant nove pobjede DPS-a

Jednoglasno - Đukanović predsjednik, Marković zamjenik

Glavni odbor Demokratske partije socijalista Crne Gore je, na večerašnjoj sjednici, razmatrao i donio odluke koje se tiču organizacije i daljih aktivnosti u susret predstojećem kongresu.

Na sjednici Glavnog odbora većeras je usvojen predlog kongresnih dokumenata, odnosno Izvještaj o radu između dva kongresa, Statut i Politički program partije. Osim usvajanja predloga navedenih akata, Glavni odbor je usvojio i još jedan broj dokumenata koji se tiču tehničke organizacije rada na Kongresu.

“Glavni odbor je utvrdio predlog kandidata za predsjednika i zamjenika predsjednika partije kao i predlog liste članova Glavnog odbora DPS-a. Jednoglasnom odlukom usvojen je predlog da kandidat za predsjednika Demokratske partije socijalista bude Milo Đukanović, a da zamjenik predsjednika bude Duško Marković. Takođe, jednoglasno je utvrđen i predlog za članove Glavnog odbora Demokratske partije socijalista Crne Gore”, saopšteno je iz DPS-a.

Sjednica GO DPS

U Glavnom odboru najjače partije, koji ima 231 člana, biće njih 28 iz Podgorice.

Na listi imena koja će biti birana za članove GO su: Nermin Abdić, direktor Urgentnog centra, Zoja Bojanić Lalović-direktorica podgoričke Gimnazije, Arsenije Boljević-direktor Deponije, Andrija Čađenović-direktor Čistoće, Jevto Eraković– direktor KCCG, Vlastimir Golubović-direktor Privredne komore, Vladan Joković-direktor Uprave carina, Alma Ljuljanaj Jovićević-Ministarstvo odbrane, Verica Maraš– direktorica Plantaža, Radmila Miljanić Petrović– direktorica Ženskog rukometnog kluba Budućnost, Miomir M. Mugoša, direktor Poreske uprave, Igor Noveljić– direktor EPCG, Željko Sošić-direktor CNP-a.

Kada je riječ o Kolašinu, kandidati su: Dragica Ilinčić-profesorica književnosti, Duško Šćepanović-sociolog, Marko Vlahović-diplomirani pravnik i Ljiljana Rakočević-sekretar Sekretarijata za urbanizam.

Kotor: Željko Avramović-ekonomista, Srđan Dragomanović-pravnik, Nikoleta Krivokapić-turizmolog, Igor Kumburović-ljekar, Zoran Mrdak-mašinski inženjer, i Stanislava Subotić-diplomirani ekonomista.

Nikšić: Ilija Ašanin-hirurg, Vojin Đukanović-penzioner, Radivoje Nikćević-mašinski inženjer, Sonja Nikćević-potpredsjednica SO Nikšić.

Mojkovac: Saša Bošković-službenik u Opštini, Ljiljana Jokić-direktorica Centra za kulturu, Predrag Smolović-direktor JKP Gradac.

Sjednica GO DPS

Nakon završene procedure glasanja, predsjednik partije Đukanović se zahvalio članovima Glavnog odbora na dosadašnjem doprinosu i podsjetio na značajna dostignuća državne politike predvođene DPS-om u prethodne četiri godine. Konstatovano je da je Demokratska partija socijalista u periodu izuzetno izražene opstrukcije i pokušaja destabilazacije državne politike pokazala izuzetnu snagu i sposobnost da kao pobjednik izađe iz ovakvih dešavanja i time dodatno učvrsti stabilnost i osnovne vrijednosti države Crne Gore. Iskazano je zadovoljstvo predlogom Programa DPS i novim rješenjima Statuta i ostalim rješenjima u organizaciji partije, koji su u skladu sa najboljim praksama progresivnih evropskih i svjetskih partija.

“Ovakva rješenja i izuzetan rad naše partije na svim nivoima garantuju da će DPS i na narednim izborima ubjedljivo pobijeđivati i da će ostati centralna politička snaga državne politike”, saopšteno je iz najjače partije.

IzvorCdM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve