Petak, 3 Maja, 2024
Rubrika:

U proevropskoj Vladi ne mogu biti strukture koje imaju stavove kao Putin po pitanju Ukrajine

Socijaldemokratska partija više puta je ponovila šta trebaju biti prioriteti manjinske Vlade, kakve političke strukture trebaju da je i čine i na kojoj politici

Socijaldemokratska partija SDP još jednom želi naglasiti da one strukture koje po pitanju Crne Gore i Crnogoraca imaju stavove kao Putin po pitanju Ukrajine, koji su protiv osude genocida u Srebrenici, daju podršku smijenjenom ministru Leposaviću i koji odbijaju osuditi rusku agresiju i na taj način odbijaju biti dio vrijednosne većine, ne mogu biti dio proevropske Vlade, kazao je Ivan Vujović, generalni sekretar SDP-a.

“Ukoliko bi te strukture bile dio nove vlasti tada ta Vlada ne bi bila proevropska, već u mnogim elementima proruska, i što je najvažnije ne bi služila našim već tuđim interesima”, ocijenio je Vujović.

Socijaldemokratska partija više puta je ponovila šta trebaju biti prioriteti manjinske Vlade, kakve političke strukture trebaju da je i čine i na kojoj politici.

“Pregovori sa EU, a ne sa SPC, kompletiranje pravosuđa kako bi obezbijedili vladavinu prava, a ne nacionalno prebrojavanje, su, po mišljenju SDP-a, ključni prioriteti kojima manjinska Vlada treba da se bavi”, navodi Vujović.

Kako je istakao, nakon vojne agresije Ruske Federacije na Ukrajnu i najdelikatnijeg bezbjednosnog trenutka nakon Drugog svjetskog rata, bezbjednost je postala ključno pitanje.

“Čvrsta i neupitna usaglašenost sa EU i NATO partnerima po pitanju vanjske i bezbjednosne politike mora biti neophodan uslov za sve koji žele biti dio proevropske, a ne proruske Vlade. U suprotnom, ulazimo u još jedan eksperiment, možda još opasniji od prethodne Vlade, imajući u vidu aktuelni evropski i globalni bezbjednosni i politički kontekst i njegove reperkusije na region, a samim tim i na Crnu Goru”, zaključio je Vujović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve