Srijeda, 15 Maja, 2024
Rubrika:

Tužilaštvo Bar o funkcioneru Evrope sad: Nije formiran predmet, neophodno utvrditi mjesnu nadležnost

Funkcioner Pokreta Evropa sad Aleksandar Ćosović pozvao je u četvrtak na Facebooku da se u nedjelju ponovi šavnički scenario, kako bi se dijaspora spriječila da glasa u drugom krugu predsjedničkih izbora

Funkcioner Pokreta Evropa sad Aleksandar Ćosović pozvao je u četvrtak na Facebooku da se u nedjelju ponovi šavnički scenario, kako bi se dijaspora spriječila da glasa u drugom krugu predsjedničkih izbora.

“Mislio sam da među DPS funkcionerima ima inteligentnog oblika života, ali nije tako. Pazite sad – uložiš trud, ogromne pare, sve tajkune da organizuješ dijasporu da dođe da glasa, onda na samo 50 najjačih birališta gdje dolazi dijaspora prekineš glasanje. Izbori se na tim mjestima ponove sljedeće nedjelje, dijaspora ne može opet da dođe i saldo DPS minus nekoliko miliona”, naveo je Ćosović na Facebooku.

Inače, Ćosović je ranije bio funkcioner Ure, a tu partiju napustio je, prema pisanjima medija, nakon što su poslanici Ure glasali za smjenu bivšeg ministra u Krivokapićevoj vladi Vladimira Leposavića.

Povodom ove objave portal AKTUELNO se obratilo Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru.

Rukovodilac ODT Bar Radovan Đurišić saopštio je da predmet još nije formiran.

-Osnovno državno tužilaštvo u Baru nije formiralo predmet povodom javne objave građanina A.Ć, međutim Osnovno državno tužilaštvo će kao i do sada kada utvrdi svoju stvarnu i mjesnu nadležnost, te procijeni da se stiču elementi krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti, procesuirati svako lice bez izuzetka – rekao je Đurišić za portal AKTUELNO.

On je dodao da će Osnovno državno tužilaštvo u Baru, kao što to čini svakoga dana, organizovati cjelodnevno dežurstvo i na dan izbora.

-Sve to shodno Zakonu o državnom tužilaštvu, uz svakako pojačanu pažnju na izborni proces – naveo je Đurišić.

U međuvremenu, Demokratska partija socijalista podnijela je krivičnu prijavu protiv Aleksandra Ćosovića, koji je, kako su naveli, 30. marta 2023. godine na svom Facebook profilu objavio status kojim poziva na ugrožavanje cijelog izbornog procesa.

D.G.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
02.04.2023-07:44 07:44

…ološ pravi scenario kako da spriječi zakonski ispravne glasace —OLOŠ !
/gubitnicka/