Utorak, 7 Maja, 2024
Rubrika:

Tufegdžić: Vrijeme da se preispita privatizacija Port of Adria

Tufegdžić  napominje da je Port of Adria bilo srce nekadašnje jedinstvene Luke Bar

Predsjednik OO Demokrata Bar Dragan Tufegdžić smatra da je došlo vrijeme kada mora ispitati privatizacija Port of Adria. Kaže da su Port of Adria i njeni radnici i dalje u Baru i u Crnoj Gori, te da nešto što je bilo naše, možda to opet može biti.

Tufegdžić  napominje da je Port of Adria bilo srce nekadašnje jedinstvene Luke Bar.

“Prodaja dijela jedinstvenog sistema, kod bilo koga ko poznaje proces stvaranja ovakvih kompanija je nešto što se teško može opravdati.  Ova privatizacija je predstavljala obrnut proces, odnosno razgradnju. Ako se nekome proda za 8 miliona eura jedan od najvrijednijih resursa Crne Gore i Bara, povratna očekivanja moraju biti vrijednija od dotadašnjih”, navodi se u saopštenju.

On smatra da se mora provjeriti ozbiljna tvrdnja postojanja stambenog fonda od nekih četiri miliona eura prije prodaje dijela Luke turskim investitorima.

“Javna je tajna, a i skandalozna sumnja, da su se poslovi koje je mogla obavljati i AD Luka Bar u vlasništvu države, ustupali ili prećutno prepuštali Port of Adria sa čim se AD Luka Bar postavljala u neravnopravan položaj. Ako su postojali takvi dogovori, morali su biti odobreni i garantovani sa najviših adresa. A kako je  većina privatizacija rađena, istina nije daleko”, kazao je Tufegdžić.

On kaže da je suvišno pominjati nepoštovanje kolektivnog ugovora investitora i velike borbe onih koji su upravo stvarali  kompaniju, radnika Luke.

“Vjerujem da je konačno došlo vrijeme kada se i ova privatizacija mora ispitati. Država mora pokazati da nije zaboravila ni ovaj dio luke, njene radnike i privatizaciju. I dalje su  Port of Adria i njeni radnici u Baru i u Crnoj Gori. To se ne smije i ne može zaboraviti. Nešto što je bilo naše, možda opet to postane”, zaključio je Tufegdžić.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve