Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Todorović: Crna Gora je brod koji tone, a koji neki nazivaju ”Dritanik”

''Mnogi predsjednički kandidati obećavaju ono što ne mogu dati i što niko ne traži od njih''

Ako ne pobijedi građanska, multietnička i multikonfesionalna opcija na predsjedničkim izborima, slijedi nam dugo padanje u ambis u svakom segmentu društva – ekonomskom, moralnom, do totalne klerikalizacije društva, kazao je slikar Rajko Todorović Todor u emisiji “Pressing” Gradske RTV.

“Mnogi predsjednički kandidati obećavaju ono što ne mogu dati i što niko ne traži od njih”, ocjenjuje Todorović.

Ističe da su kandidati koji reprezentuju građansku, multietničku i multikonfesionalnu Crnu Goru – kandidat DPS-a Milo Đukanović i SDP-a Draginja Vuksanović-Stanković.

“Ostala četiri kandidata su istog profila, liče na ruske igračke ‘babuške’. Ponekad su tragikomični – kad neki od njih glumi mirotvorca. Mislim da mu niko ne vjeruje u njegovo pomirenje. Tragikomično je zaklinjanje u čast isto koliko i mirotvorstvo čovjeka koji je nepravosnažno osuđen zbog pokušaja terorizma”, kaže Todorović.

Smatra da će na predstojećim predsjedničkim izborima pobijediti Đukanović.

“Mislim da je najiskusniji i da ulazi u posljednju bitku u svojoj političkoj karijeri, posljednju bitku za Crnu Goru i njene tradicionalne vrijednosti”, poručuje Todorović.

Neshvatljiva mu je, dodaje, mržnja prema sopstvenoj zemlji.

“Ima ona stara izreka ‘Niko ne može da mrzi kao izdajnik izdanu domovinu’. U Crnoj Gori je izdaja pretvorena u demokratsko pitanje. Ako neko izjavi da ga nije briga ‘oće li poginuti deset Crnogoraca, u ozbiljnoj zemlji bi automatski bio hospitalizovan, a ne da bude predsjednički kandidat”, poručuje Todorović.

Vlada će prije ili kasnije, kaže, odgovarati za “najveću pljačku Crne Gore, a to je Temeljni ugovor”.

“Pljačku identiteta koji je nemjerljiv, kulturnog blaga, 54 km2, 650 crkava i groblja, 75 manastira, što predstavlja 60 odsto crnogorskog kulturnog blaga”, ističe Todorović i dodaje da je aktuelna vlast sve to dala drugoj državi.

“Crna Gora je brod koji tone, a koji neki nazivaju ‘Dritanik'”, zaključuje Todorović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
dragan
16.03.2023-11:56 11:56

Svaka cast Gospodine! Respekt!

Tara
16.03.2023-16:14 16:14

TU je najveci antidrzavni zlocin..posle 1918.godine..Za ovaj zlocin Dritan mora da Odgovara,,!