Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

TImonije Bogdanoviću: Boljom saradnjom i kohabitacijom trasira se put ka EU

Bogdanović je istakao da su uz sve heterogenosti parlamentarne većine Demokrate garant pouzdanog i stabilnog evropskog i evroatlantskog puta Crne Gore

Jačanjem parlamentarne saradnje kohabitacijom vlasti, boljim razumijevanjem između svih društveno političkih aktera, trasirate vaš stabilan put ka evropskoj zajednici naroda, kazao je ambasador Francuske u Crnoj Gori Kristijan Timonije.

Timonije je to rekao tokom razgovora sa predsjednikom Kluba poslanika Demokrata, Borisom Bogdanovićem.

Kako je saopšteno iz Demokratske Crne Gore, Timonije je izrazio je potrebu jačanja uloge parlamenta i svih poslaničkih grupa u dijelu saradnje i iznalaženje najmanjeg zajedničkog imenitelja u svim aktuelnim društveno političkim procesima.

“Jačanjem parlamentarne saradnje kohabitacijom vlasti, boljim razumijevanjem između svih društveno političkih aktera, trasirate vaš stabilan put ka evropskoj zajednici naroda”, zaključio je Timonije.

Predsjednik Kluba poslanika poželio je srdačnu dobrodošlicu evropskom diplomati, koji upravo dolazi iz one zemlje članice Evropske Unije koja baštini evropske vrijednosti na koje se Crna Gora ugleda. Bogdanović se, kako se navodi u saopštenju, zahvalio ambasadi Francuske i Vladi Francuske na vrijednoj donaciji u dijelu medicinske opreme, čime je značajno poboljšan i olakšan rad u svim našim COVID-19 centrima.

“Bogdanović je upoznao ambasadora sa činjenicom da je Demokratska Crna Gora, kao relativno mlad politički subjekt, za samo šest godina postala pojedinačno najjača parlamentarna grupacija koja konstituiše parlamentarnu većinu i koja bilježi konstantan rast – čemu svjedoče izborni rezultati u Nikšiću i Herceg Novom gdje smo ostvarili ubjedljivo najbolji izborni rezultat u odnosu na sve druge izborne liste”, navodi se u saopštenju.

Bogdanović je istakao da su uz sve heterogenosti parlamentarne većine Demokrate garant pouzdanog i stabilnog evropskog i evroatlantskog puta Crne Gore.

“Predsjednik Kluba poslanika je istakao da je Skupština Crne Gore u proteklih šest mjeseci puno toga uradila na planu transparentnosti, otvorenosti i javnosti rada, a posebno u dijelu jačanja njene zakonodavne i kontrolne uloge. Posebno je istakao da je Skupština Crne Gore u saradnji sa Radio televizijom Crne Gore otvorila parlamentarni kanal na kojem se u realnom vremenu prenose sve sjednice Skupštine Crne Gore”, navodi se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve