Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Tehnička Vlada da nadgleda izbore; rok za izborne zakone 15. novembar

Demokrate podržale DF

DPS je predložio, a Odbor za politički sistem prihvatio amandamane kojima se traži da se rok za reformu izbornog zakonodavstva produži do 15. novembra. Sjednici Odbora, prethodio je Kolegijum predsjednika Skupštine, a očekuje se početak sjednice Parlamenta sa jednom tačkom dnevnog reda – Predlog odluke o izmjeni Odluke o obrazovanju odbora za dalju reformu izbornog i drugog zakonodavstva.

Demokrate Crne Gore podržale su amandman Demokratskog fronta kojim se traži da izborni proces nadgleda tehnička Vlada, saopšteno je iz partije Alekse Bečića.

foto: Skupština.me

,,Demokrate insistiraju da se zbog stvaranja ambijenta za prve fer, slobodne i poštene izbore prihvati amandman DF-a, kako bi se lakše implementirao Sporazum za budućnost, kojeg su potpisali 39 poslanika opozicije”, navodi se u saopštenju Demokrata.

Predsjednik Skupštine Ivan Brajović zakazao je za danas vanrednu sjednicu čija je jedina tačka dnevnog reda – Predlog odluke o izmjeni Odluke o obrazovanju odbora za dalju reformu izbornog i drugog zakonodavstva.

Izmjenom bi u Odbor trebalo da budu uključeni predstavnici Demokrata i pokreta URA, koji su bojkotovali njegov rad. Predviđa sa i da Odbor dostavi Skupštini izmjene izbornih zakona do 31. oktobra, umjesto do 30. septembra.

IzvorRTCG

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve