Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

SUKOB Krivokapić ponovo tražio smjenu Brđanina: Sekulović opet odbio, premijer iz osvete sklanja njegove kadrove!

Sastanak Krivokapića, Brđanina i Sekulovića održan je u ponedjeljak veče oko 20 sati. Navodni povod je bio izvještaj Komisije koja se bavila dešavanjima na Cetinju 4. i 5. septembra

Premijer Zdravko Krivokapić ponovo je u ponedjeljak pokušao da smijeni direktora Uprave policije Zorana Brđanina, saznaje portal Aktuelno iz izvora bliskih Vladi. Međutim, ni ovaj put nije mu pošlo za rukom da skloni prvog čovjeka Policije, mjesec nakon događaja na Cetinju. U cijelu priču bio je uključen i ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović, od kojeg je Krivokapić tražio da predloži smjenu Brđanina, ali je i tu dobio veliko NE. Premijer je nakon toga krenuo u plan sprovođenja osvetničke smjene svih kadrova MUP-a u Vladinim radnim tijelima ili državnim preduzećima.

Sastanak

Sastanak Krivokapića, Brđanina i Sekulovića održan je u ponedjeljak veče oko 20 sati. Navodni povod je bio izvještaj Komisije koja se bavila dešavanjima na Cetinju 4. i 5. septembra. Podsjetimo, Krivokapić je 7. septembra na konferenciji za novinare najavio da će nakon analize biti odlučeno hoće li biti smijenjeni Brđanin i Sekulović jer su se protivili da se ustoličenje Joanikija održi na Cetinju. Krivokapić je, prema pisanju medija, već tog dana htio da objavi smjene Brđanina i Sekulovića, ali je sve spriječeno u posljednjem trenu angažovanjem dijela diplomata i ucjene potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića da će ukoliko se to desi njegova partija URA napustiti Vladu.

U ponedjeljak je sastanak, prema informacijama našeg izvora, bio na momente buran jer Krivokapić je na sve načine pokušavao da izdejstvuje ostavku Brđanina makar u startu, a sa Sekulovićem bi se kasnije obračunavao.

Šefovi Policije i MUP-a vjerovatno osokljeni podrškom diplomata i uz jasnu potporu Abazovića čvrsto su ostali na svojim pozicijama i odbili su predloge dobrovoljnih ostavki.

Krivokapić kada je uvidio da neće dobiti ono što je tražio zahtijevao je od Sekulovića da preduzme korake kao ministar koji je njemu odgovoran, ali ni to nije prošlo. Nakon skoro dva sata pregovora, razgovora i ubjeđivanja sastanak je prekinut u nimalo prijatnoj atmosferi.

Premijer Krivokapić insistira na smjeni Sekulovića i Brđanina kako bi ojačao svoju poziciju među funkcionerima i pristalicama DF-a u pregovorima oko rekonstrukcije Vlade, ali i da bi se dokazao SPC kao osoba koja “kontroliše” sve procese u Vladi odnosno Crnoj Gori. Odbijanjem Krivokapić je doživio još jedan šamar, a dobro je poznato da on svaki takav vid suprostavljanja uvijek sankcioniše.

Smjene

A sa sankcijama Krivokapić je odmah krenuo. Tako je od svog Kabineta dobio detaljne podatke o tome gdje su i na koje pozicije raspoređeni bliski saradnici i članovi tima ministra Sergeja Sekulovića.

-Sve pozicije na kojima su osobe bliske Sekuloviću, a koje je Vlada u prethodnim mjesecima imenovala i time im pored redovne plate, dodala još jedno primanje, biće razriješeni. Već se pominju promjene u Bordu direktora kompanije gdje sjedi jedna od saradnica Sekulovića – precizira naš sagovornik.

Krivokapić od nauma da se obračuna sa Sekulovićem i Brđaninom neće odustati ni u toku procesa rekonstrukcije i navodno namjerava da taj resor dodijeli osobi iz DF ili Demokratama pa na taj način cijelu priču okonča. Pitanje je samo da li će URA dati!?

D.G.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tito
14.10.2021-07:20 07:20

Ta saradnica je govorila za Crnigorce da su zlo kao kurdi i da ce sad sve da ih makne iz MUPa.. zivjece Crna Gora.

borko
03.12.2021-13:22 13:22

Da bog dragi da, jedni drugijema oči povadili, jer nijesu bolje zaslužili