Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

Stanić: Bečić da se izvini poslanici Vuksanović Stanković

Bečić podstiče mizogin i seksistički pristup kojim se žena svodi na ukras i iskazuje očekivanje da se ona na određeni način ponaša

Portparol SDP-a Mirko Stanić u ime svoje partije, pozvao je predsjednika Skupštine Crne Gore Aleksu Bečića da se izvini poslanici SDP Draginji Vuksanović Stanković zbog neprimjerenih i nedostojnih komentara na njen račun tokom današnjeg skupštinskog zasijedanja.

“Gdin Bečić bi trebalo da zna da nije njegov posao da ocjenjuje da li je obaveza poslanice SDP da bude „pozitivna i nasmijana“ i da li joj „stoji kad se ljuti ili kad je nervozna“, jer time podstiče mizogin i seksistički pristup kojim se žena svodi na ukras i iskazuje očekivanje da se ona na određeni način ponaša, valjda onako kako to Bečiću odgovara”, napominje portparol SDP-a.

Stanić je komentarisao dalje komentara upućene od strane Bečića poslanici SDP-a.

“Šta tek reći za Bečićev dalji komentar da poslanici Vuksanović Stanković ne stoji da je nervozna i to ponedjeljkom“. Da li je potreban komentar ovakvog Bečićevog, u najmanju ruku skaradnog istupa, koji čak prevazilazi granice seksističkog komentara i prelazi u otvorenu vulgarnost”, ukazuje on.

Sve ovo ste saopštili, podsjeća Stanić, ne sa nekog seoskog partijskog skupa već sa govornice predsjednika Parlamenta, koji je po Ustavu drugi čovjek države.

“Gdine Bečiću, ne znamo da li ste svjesni težine današnjeg Vašeg nastupa ili pokušaja da budete duhoviti, čak bi po Vas bilo bolje da nijeste što je opet poseban problem za jednog predsjednika Skupštine”, naglašava u saopštenju.

Zatim je ponovno apelovao na predsjednika Skupštine Crne Gore da se izvini Vuksanović Stanković i crnogorskoj javnosti.

“Kako god, današnji Vaši komentari nijesu dostojni visoke funkcije koju obavljate pa je najmanje što možete da uradite je da se izvinite poslanici SDP, crnogorskom Parlamentu kao i cjelokupnoj crnogorskoj javnosti”, zaključuje portparol SDP-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Safet
29.03.2021-15:16 15:16

Cetnik licemjerni nevaspitani Beic odma bi trbalo krivicno gonit za uvrede G Vuksanovic Zena nervozna i to Ponedeljkom ! On je opasan po Gradjane trebalo bi obavezno trazit uput kod psijijatra!