Subota, 4 Maja, 2024
Rubrika:

Sprema se bura kod Demokrata u Budvi?

Kriza u stranci Bečića potiče iz opštinskog odbora u Budvi odakle je prepoznatljiva politička ličnost i aktuelni potpredsjednik stranke Dragan Krapović. Nedavno je za predsjednika odbora Demokrata u Budvi imenovan Mijomir Pejović kojeg je Krapović zamijenio na mjesto potpredsjednika stranke na kongresu održanom ovog proljeća.

Demokrate, čiji je lider Aleksa Bečić, potresa unutrašnji sukob. Epilog tog sukoba mogao bi da bude raskol u stranci. Prema saznanjima portala Aktuelno, kriza u stranci Bečića potiče iz opštinskog odbora u Budvi odakle je prepoznatljiva politička ličnost i aktuelni potpredsjednik stranke Dragan Krapović. Nedavno je za predsjednika odbora Demokrata u Budvi imenovan Mijomir Pejović umjesto Dragana Krapovića. Krapović je na kongresu održanom ovog proljeća zamijenio Pejovića na poziciji potpredsjednika stranke .

foto demokrate.mePromjena koja se desila u budvanskom odboru Demokrata je posljedica straha Alekse Bečića od ambicija potpredsjednika Krapovića. Upravo je budvanski odbor mjesto sa kojeg Krapović crpi svoju najveću moć, zbog čega je Bečić na mjesto predsjednika OO Budva doveo sebi bliskog čovjeka Mijomira Pejovića i sklonio Krapoviću odanog funkcionera Krsta Radovića.

Na taj način oslabio je Krapovića, koji bez podrške OO Budva nema više tu moć i ne predstavlja toliku prijetnju za Aleksu Bečića. Ovu promjenu su nerado prihavatili i partijski operativci u Budvi koji su i dalje ostali odani Krapoviću. Posebno su ogorčeni jer je upravo taj odbor na čelu sa Krapovićem ostvario najbolje rezultate i zahvaljujući tandemu Radović – Krapović Demokrate u Budvi se nalaze na vlasti.

Krsto Radović

Da nešto nije kako treba u budvanskom odboru Demokrata potvrđuje i nedavna sjednica odbora u Budvi kada se skupu nije odazvalo nekoliko nižih lokalnih funkcionera, ali i terenskih opertivaca Demokrata.  Bečić je partijske aktivnosti upravo zbog komešanja počeo iz Budve.

-Razočarenje u stranici posebno kulminira nakon smjene Jokića u Kotoru jer je dobar dio funkcionera ostao začuđen pasivnim ponašanjem Bečića, Bogdanovića i ostalih funkcionera, pa su oni praktično ostavljeni na cjedilu. Uz to, veliko razočarenje došlo je i tokom ljeta kada je vrh Demokrata naprasno odlučio da uđe u Odbor za reformu izbornog zakonodavstva, što su pojedini funkcioneri protumačili samo kao želju dijela funkcionera da na narednim izborima ponovo zauzmu poslaničke funkcije, a sve preko leđa terenskih operativaca koji su zaduženi za komunikaciju sa biračima. U Budvi je to najočitije jer je tamo i najorganizovaniji odbor od svih u Crnoj Gori- navodi izvor blizak Demokratama u Budvi.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

8 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
zacanka
14.10.2019-13:58 13:58

Oce krap da zeca smjenjuje, na kraju ce biti Demokrata SNP.

Koviljka tomic
14.10.2019-13:59 13:59

Demokrate su totalno pukle u Budvi, Krapovic predvodi jednu struju dolje cak je bilo otvorenog sukoba na jednom od sastanaka dolje zato ga je i Becic smijenio.

Cipsy
14.10.2019-14:01 14:01

Posle Marka i Dajkovica sad je pukla tikva izmedju Krapovica i Becica! Kod opozicije samo puca po svim savovima.

DonjiKokoti
14.10.2019-14:02 14:02

I oni oce da nam budu vlast a partija im puca na svaki cosak, Krapovic javno po Budvi prica sta je sve Becic radio i kako je narod zakinuo.

StevanPG
14.10.2019-14:04 14:04

Ista je pjesma i u podgorickom odboru Demokrata samo sto to niko ne pise, a trebalo bi, otvoreno je bilo konfrotacija Becicu od strane clanova na poslednjem sastanku!

Gordan
14.10.2019-14:05 14:05

Kako nece pucu tikva kad Becic favorizuje Crnogorsku i zato sto vodi Pavicevica po ljubavnih vikenda po Sloveniji i Svajcarskoj onda daje sakom i kapom njihovim clanovima, a Demokrate je zapostavio.

Planinka
14.10.2019-15:34 15:34

Ove Demokrate se raspadose

marta
14.10.2019-15:35 15:35

Pukla tikva, ao