Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

SPP: Markovićev otac bio optužen za deportaciju BiH izbjeglica, što ga čini nepodobnim da obavlja funkciju VDT

Gospodin Marković, svojim stručnim referencama, kako ističu, vjerovatno zaslužuje brojne visoke državne funkcije

“Politički konsenzus oko izbora Milorada Markovića za novog VDT-a i izostanak reakcije osporavanja od strane političkih partija koje u svom političkom vokabularu često pominju Srebrenicu i druge brojne zločine iz devedesetih, u najmanju ruku zabrinjava”, navode iz SPP- Stanke pravde i pomirenja.

Gospodin Marković, svojim stručnim referencama, kako ističu, vjerovatno zaslužuje brojne visoke državne funkcije.

“Ali funkciju VDT-a objektivno ne može obnašati iz prostog razloga jer je, prema našim saznanjima, njegov otac bio jedan od optuženih za ratni zločin deportacije BiH izbjeglica 1992. godine. Mišljenja smo da se ovaj sudski proces prije ili kasnije mora obnoviti i konačno pravično provesti, a ako bude izabran gospodin Milorad Marković, to se prosto ne može očekivati jer je on objektivno u konfliktu interesa”, poručili su iz SPP.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
dpero
19.01.2024-23:51 23:51

Njegov otac Milisav koji je bio u MUP zajedno sa Pavlom Bulatovicem naredio deportovanje Muslimana iz H,Novog ratnom zlocincu Karadzicu! Pobjegao u BG zajedno sa nacelnikom DB Boskom Bojovicem 1997 -kada se razisao jedinstgveni DPS . Taj Bojovic iu danas rovari po CG i podrzava AV!!!