Utorak, 14 Maja, 2024
Rubrika:

Spajić sjutra sa Za budućnost Crne Gore, planirani sastanci sa Demokratama i Bošnjačkom strankom

Ovo će biti prvi sastanak sa predstavnicima ZBCG, dok je sa Demokratama i predstavnicima partija manje brojnih naroda do sada imao više sastanaka

Lider Pokreta Evropa sad i potencijalni mandatar Milojko Spajić sjutra će imati zasebne pregovore o Vladi sa Za budućnost Crne Gore, Demokratama i Bošnjačkom strankom, tvrde izvori CdM-a.

Ovo će biti prvi sastanak sa predstavnicima ZBCG, dok je sa Demokratama i predstavnicima partija manje brojnih naroda do sada imao više sastanaka.

Predsjedništvo Pokreta Evropa sad usvojilo je 10 principa za formiranje 44. Vlade Crne Gore, koji će biti upućeni potencijalnim partnerima.

“Nakon objave konačnih rezultata stekli su se uslovi da zvanično počnu pregovori. Predloženi principi biće osnova za formiranje Vlade, te očekujemo od budućih partnera konstruktivan doprinos u procesu pregovora. PES se zalaže za konstituisanje nove Vlade koja će biti posvećena unapređenju kvaliteta života građana Crne Gore i ubrzanju evropskih integracija”, navode iz partije Milojka Spajića.

Nova Vlada prema sadašnjoj projekciji trebalo bi da ima 22 resora i četiri potpredsjednika. Neke od manjinskih partija nijesu zadovoljne podjelom resora kako je to predočio Spajić.

IzvorCDM

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
20.07.2023-11:17 11:17

…bravo CG “Kazanova” nema “šipka” Srb .partijama ZBCG -dosao ultimatum A.V.; odmah Pipuna ,Slavena,zvanog Jola i velikog četničkog Vojvodu u Vladi ! što zna EU i Ambasade Kvinte-neznaju da je Pipun i družina za NATO ,EU ,priznanje Kosova, sankcije Rusiji …samo tako Mickey ,zadrži kontinuitet propadanja CG ,zaduzivanja ,lažavinu ti si došao da pomognes SPC a ne CG…/pomoci ce ti u tome “sekundanti”iz SRB/