Srijeda, 21 Februara, 2024
Rubrika:

Spajić: Predložiću odgađanje popisa za 3. decembar

Kazao je da će danas da razgovara sa parlamentarnom većinom, te da je spreman DPS-u da pošalje ponudu da se popis odgodi za četiri dana do 3. decembra.

Premijer Milojko Spajić poručio je da nema razloga za odlaganje Popisa stanovništva, ali kako dodaje spreman da ponudi odlaganje početka popisa za četiri dana.

Kazao je da će danas da razgovara sa parlamentarnom većinom, te da je spreman DPS-u da pošalje ponudu da se popis odgodi za četiri dana do 3. decembra.

“I da vidimo da li su namjere dobre ili loše”, kazao je Spajić novinarima u Ulcinju.

Premijer je dodao da postoji maksimalan nivo kontrole.

“Svaka tačka sporazuma koji smo potpisali je do kraja ispunjena”, kazao je Spajić.

Kaže i da je Monstat saopštio da imaju “dovoljan broj popisivača”.

“Danas je Monstat i specifikaciju za softver predstavio”, kazao je Spajić.

Podsjetimo, ranije danas direktor Uprave za statistiku Miroslav Pejović kazao je da Popis stanovništva, domaćinstava i stanova u Crnoj Gori počinje sjutra i da su obezbijeđeni svi uslovi za njegovo sprovođenje. On je pozvao građane da učestvuju u tom procesu.

Vršilac dužnosti predsjednika Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković rekao je danas da nijesu ispunjeni svi uslovi iz Sprorazuma, zbog čega DPS, kako je kazao, ne može učestvovati u održavanju Popisa stanovništva.

“Ako ne dođe do ispunjavanja svih uslova mi ćemo obesmisliti ovaj proces i u ovom procesu nećemo učestvovati” poručio je Živković.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
29.11.2023-15:11 15:11

Ovo je samo zamajavanje cistog uma..Decembar je najhladniji dan..jos narod ne misli na poise..no kako cese pripremati za Novu godinu i Bozic…Pustite nas na miru..fasisti!

Zaljuti
29.11.2023-15:50 15:50

Prije tri dana sve je bilo spremno, a Remikovićla je tekla da je svespremno prije mjesec dana ?
Znači sve lažete o potpuno ste se prepuštili
Vašemu idologu i nalogodavcu Vučiću:
“Al tvrd je orah voćka čudnovata@ Spajiću.
Nema toga ko će me popisat.

OrjaLuka
29.11.2023-16:07 16:07

Ako nijeste gledali cirkus, sad imate šansu!

Tako je
29.11.2023-16:47 16:47

Tara . Čitamo tvoje komenrare.Vrh. Ti si po stilu blizu našemu M.Bajkoviću iz Građansh najačem cetinjskom peru. Možda i šire.Ti bo trebala da pišeš kolmune poput Bajka.Pošto dopdne radimo čitamo tvoje komenrare odma posle radnog vremena.
A ako bi pisala komune ili ako bi objsvila knjigu komentara citalibije svake nedelje i to naglas ja moj bratanić Rajko i komsija Trajko a bogomi sa knjigom bi bijo oduševljen i Bajko.