Četvrtak, 16 Maja, 2024
Rubrika:

Spajić poslanicima Luksemburga: Prioriteti Crne Gore EU put, vladavina prava, ekonomski razvoj i dobra regionalna saradnja

Spajić je predstaviodosadašnje rezultate, kao i planove, uz akcenat na aktivnosti, koji će doprinijeti ubrzanom evropskom putu

Predsjednik Vlade Milojko Spajić tokom zvanične posjete Luksemburgu sastao se sa predsjednikom Parlamenta Velikog Vojvodstva Luksemburga Klodom Viselerom i poslanicima.

“Predsjednik Parlamenta je na početku istakao sličnosti između zemalja, te potrebu bliske saradnje, pohvalivši evropske napore 44. Vlade”, saopšteno je iz Vlade.

Spajić je predstavio sagovorniku dosadašnje rezultate, kao i planove, uz akcenat na aktivnosti, koji će doprinijeti ubrzanom evropskom putu.

Milojko Spajić – Parlament Luksemburga

“Predsjednik Vlade Crne Gore je istakao da su prioriteti: EU put, vladavina prava, ekonomski razvoj i dobra regionalna saradnja”, ističe se u saopštenju.

U interakciji sa poslanicima – članovima Odbora za vanjsku politiku, razmijenjena su mišljenja u kontekstu jačanja regionalne saradnje, trenutne geopolitičke situacije i kako ona utiče na region, ali i čitavu Evropu.

“Konstatovano je da bi dalja podrška Luksemburga u vidu ekspertske i političke saradnje, mogla biti od velikog značaja”, navodi se u saopštenju.

Spajić je ukazao na potrebu većeg prisustva evropskih investitora u našoj zemlji, sa akcentom na uspješne kompanije iz Luksemburga.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Tara
29.01.2024-14:33 14:33

Spajko,vi gospodine..manipulirate..ismijavate ovom gospodom..vi gospodine vladate sa fasistima..srbijanskog roda..zasto to radite…vi ste obicni prevarant.