Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

Spajić o potezu Šaranovića: Čudno je da neko sam sebe tuži

''Nemam informaciju da je Vlada zaprimila takav tužbeni zahtjev, čuli smo to iz medija'', rekao je on

Premijer Milojko Spajić rekao je da nema informaciju da je ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović tužio Vladu zbog izbora v.d. direktora policije Aleksandra Radovića.

”Nemam informaciju da je Vlada zaprimila takav tužbeni zahtjev, čuli smo to iz medija”, rekao je on.

O tome će se izjasniti kada vide zahtjev.

”Ali malo je čudno da neko sam sebe tuži”, poručio je Spajić.

Podsjećamo, Radović je izabran tri sata poslije ponoći između 12. i 13. marta. Uprava policije je tri sata bila bez čelnika u toj noći, kada je isticao rok da se imenuje vršilac dužnosti direktora, nakon što je donijeta odluka da se sa ove pozicije smijeni donedavni direktor UP Zoran Brđanin.

Ministar unutrašnjih poslova je 12. marta oko 16 sati, u saopštenju dostavljenom medijima, naveo da je Vladi predložio Lazara Šćepanovića za vršioca dužnosti direktora UP. On se, prema njegovim riječima, najbolje pokazao tokom intervjua i nije lagao niti na jednom pitanju postavljenom tokom poligrafskog ispitivanja.

Iz Vlade su 13. marta objavili da su izabrali Radovića, nakon maratonske sjednice, “usljed potrebe za očuvanjem nacionalne bezbjednosti i nastavka bespoštedne borbe protiv kriminala i korupcije, a sa ciljem ubrzavanja puta Crne Gore ka Evropskoj uniji”, te da su raspravljali o kandidatima prijavljenim na javni poziv za v. d. direktora UP.

Šaranović je ranije kazao da saglasno članu 16 stav 4 Zakona o unutrašnjim poslovima Vlada postavlja v. d. direktora UP isključivo na prijedlog ministra unutrašnjih poslova, a kako je predložio Šćepanovića, ostali prijavljeni za ovu poziciju nijesu kandidati, te Vlada o njima ne može odlučivati.

Ovo imenovanje izazvalo je veliku polemiku u javnosti, koja preispituje zakonitost ovog procesa, odnosno to što je Uprava policije tri sata bila bez čelnika, te što je Vlada imenovala Radovića, kojeg Šaranović nije predložio. Premijer je ranije saopštio da nije dobio poziv Specijalnog državnog tužilaštva povodom ovog imenovanja.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Mitar
29.03.2024-21:37 21:37

Čuti p.zdo! Da imaš gram samopoštovanja tu bi spodobu odmah sklonio iz Vlade.