Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Spajić – De Kro: Biće nas 28 ponovo u EU

Iz Kabineta Spajića naveli su da je tokom sastanka poseban akcenat stavljen na poboljšanje ekonomske saradnje

Bilo nas je u jednom trenutku 28, biće nas u jednom momentu 28 ponovo, kazao je predsjednik Vlade Belgije Aleksander De Kroo u toku današnjeg sursreta sa premijerom Crne Gore Milojkom Spajićem.

Sve države Zapadnog Balkana mogu imati velike benefite od belgijskog predsjedavanje EU, zbog činjenice da Belgija poseban fokus stavlja na integrisanje novih članica, istaknuto je tokom razgovora.

U tom smislu naglašena je važnost maksimalnog korišćenja mogućnosti koje nudi Plan rasta.

„Izuzetno cijenimo dodatnu podršku kroz Plan rasta i vjerujemo da će on podstaći reforme, potrebne da nastavimo pravi integracioni put. Takođe je to dobra poruka našim građanima da proces pristupanja generiše i duboku ekonomsku integraciju, koja će dovesti do boljeg kvaliteta života“, kazao je Spajić i dodao:

„Sve više prepoznajemo podršku evropskih partnera, koji imaju povjerenje da ova Vlada može da napravi odlučujuće reforme, kroz političku stabilnost ostvarenu jednim inkluzivnim i konstruktivnim političkim dijalogom.“

Predsjednik Vlade Belgije poručio je da se njegova zemlja zalaže za što skorije pristupanje Crne Gore EU, a na tom putu izuzetno su važna dostignuća postignuta odličnom saradnjom 44. Vlade i Parlamenta.

„Ekstremno sam zadovoljan evropskim opredjeljenjem nove Vlade, kao i svime što ste postigli za nekoliko mjeseci i nadam se da ćete tokom našeg predsjedavanja uraditi još dosta toga. Što se tiče regiona visoko ste podigli ljestvicu pregovora i na tome moramo da čestitamo“, kazao je De Kro i poslao snažnu poruku na kraju,

„Bilo nas je u jednom trenutku 28, biće nas u jednom momentu 28 ponovo”, kazao je De Kro.

Na to je predsjednik Vlade Spajić odgovorio: „Nadamo se već 2028.“

Iz Kabineta Spajića naveli su da je tokom sastanka poseban akcenat stavljen na poboljšanje ekonomske saradnje.

Navodi se da Spajić je kolegu upoznao sa nizom otpočetih reformi, prvenstveno na polju poreske politike, što bi trebalo da donese boljoj atmosferi za biznis.

Konstatovano je da ima mnogo prostora za investicije u sektorima energetike, saobraćajne infrastrukture, poljoprivrede i prehrambene industrije, jedan je od zaključaka susreta.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve