Srijeda, 8 Maja, 2024
Rubrika:

Spajić tužio Medojevića zbog ”neistina i sumanutih optužbi”

''Zbog povrede prava na psihički integritet, prava na čast, prava na ugled i prava na dostojanstvo''

Predsjednik Pokreta Evropa Sad, Milojko Spajić predao je tužbu protiv predsjednika Pokreta za promjene PzP, Nebojše Medojevića, zbog povrede prava na psihički integritet, prava na čast, prava na ugled i prava na dostojanstvo, saopšteno je iz tog pokreta.

Naime, Spajić je angažovao Advokatsku kancelariju Danilo Radulović, da u njegovo ime preduzima sve pravne radnje vezane za zaštitu prava ličnosti, pred nadležnim sudovima.

“Povodom podnijete tužbe, advokat Danilo Radulović izjavio je da se njegov klijent gospodin Spajić, na ovakav potez odlučio, kako zbog sopstvene mentalne higijene, tako i zbog mentalne higijene cjelokupne javnosti, koja je godinama, od strane Tuženog, bombardovana senzacionalističkim optužbama protiv gospodina Spajića, bez bilo kakvog pravnog i logičkog osnova”, navodi se u saopštenju.

Kako su naveli iz Pokreta Evropa sad, Spajić je, kao javna ličnost i aktivan učesnik političkog života,dosadašnjim postupcima pokazao da je spreman da u datim političkim okolnostima, podnese uz veći stepen tolerancije, sve negativne kritike i reakcije, koje je, kao kreator jednog koncepta rješavanja ekonomskog pitanja, mogao i očekivati.

“Međutim, Tuženi u kontinuitetu, sa ogromnim brojem svojih javnih objava, targetira Tužioca koristeći najveće uvrede i inkriminišuće optužbe, te je gospodin Spajić prinuđen svoj integritet zaštititi sudskim putem”, ističe se u saopštenju.

Radulović očekuje da sud, putem adekvatne presude, ispuni svoju zakonsku ulogu i da građanin, danas Milojko Spajić, a sjutra bilo koji drugi građanin, ne bude ostavljen i prepušten sam sebi u jednoj neravnopravnoj borbi, kad se eksponirana javna ličnost, skupa sa svim medijskim korporacijama koje prenose njegove izjave, obrušava na njega, sa najtežim optužbama, koje nisu podkrijepljene niti jednim dokazom.

,,Mrlje na obrazu”, posebno u Crnoj Gori, jednoj, uz sav napredak savremenog svijeta, ipak patrijarhalnoj sredini, koja i dalje većinski drži do časti i ugleda, kao najvećih vrlina i mjera svega, nemaju cijenu, te smo sigurni da će nadležni sud zaštititi ugrožena prava našeg klijenta, zaključuje Radulović.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
27.02.2023-17:56 17:56

To što vaš klijent čitavu jednu partiju proglašava OKG bez i jednog jedinog dokaza izijo vuk magarca…

Mark miljanov
13.04.2023-17:23 17:23

Obojca su bgd spijuni. Plus dvojno drzavljanstvo, oboje pravac bgd.