Petak, 17 Maja, 2024
Rubrika:

SNP Vujoviću: Đurović pozvana da prisustvuje dočeku Porfirija, nije unizila Crnu Goru, već joj podigla ugled

Slažu se kažu sa Vujovićem u jednom, a to je da će Crna Gora biti građanska i evropska, ali i država u kojoj se poštuju prava i slobode svih vjerskih organizacija, kao i građana

Zaista je smiješno kada o ponižavanju države govori pripadnik partije koja je decenijama učestvovala u sistematskom urušavanju i uništavanju Crne Gore, saopšteno je iz SNP-a koji su reagovali na današnju izjavu generalnog sekretara SDP-a Ivana Vujovića koji je rekao da predsjednica Skupštine Danijela Đurović (iz SNP-a) ima pravo da ide na vjerske skupove, ali ne da to promoviše i putem zvaničnih skupštinskih medija.

“Gospodin Vujović treba da zna da je predsjednica Skupštine Crne Gore Danijela Đurović dobila zvaničan poziv Mitropolije crnogorsko-primorske da prisustvuje svečanom dočeku patrijarha srpskog gospodina Porfirija i da ga je sa radošću i ponosom prihvatila. Nije unizila institituciju koju predstavlja, već naprotiv, još više je podigla njen ugled. Ali, teško da gospodin Vujović to može razumjeti”, navodi se u saopštenju SNP-a.

Slažu se kažu sa Vujovićem u jednom, a to je da će Crna Gora biti građanska i evropska, ali i država u kojoj se poštuju prava i slobode svih vjerskih organizacija, kao i građana.

“Znamo da je regulisanje odnosa sa SPC i potpisivanje Temeljnog ugovora bolna tačka i razlog zbog koga je SDP učestvovala u rušenju 43. Vlade, ali činjenica je da nas ima puno koji smo se zalagali upravo za ostvarenje tog cilja i koji smatramo da je ovim riješeno pitanje koje je dugo opterećivalo Crnu Goru”, navode u SNP-u.

Takođe, dodaju da su kako kažu, svjesni da je Vujović alergičan na prisustvo velikodostojnika SPC u Crnoj Gori.

“Međutim, to je njegov problem, koji mora riješiti sam sa sobom. Do tada, poručujemo mu da ne napada predsjednicu Skupštine zbog njenog isključivog prava da prisustvuje bilo kom događaju”, zaključuju u SNP-u.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
RIR
28.08.2022-18:12 18:12

…ova mudra “podigla ugled”CG – fala joj na takvo podizanje…
/ sve ode ovo naopako /

Crnogorka
28.08.2022-21:31 21:31

Da si bila za sve Gradjane CG nijesi trebala poc na docek  Najviseg NEPRIJATELJA CG  zato ces 2 Septembra dobiti nepovjerenje tako nista ti SDP nije lose mislijo kako treba da se cuva CG od zla koji je dosao da zavadi -SRPSKI I CRNOGORSKI NAROD!!

Pe Pera
29.08.2022-13:42 13:42
Reply to  Crnogorka

Da je doša papa i ondak bi trebala otići, da je došao ajatolah i onda isto, i šta je problem što je otišla? Vi ne vidite dalje od nosa….

RIR
30.08.2022-10:01 10:01
Reply to  Pe Pera

…Pe Pera bre ,vi ste okupatorska crkva/prije ste sekta / ,bre vidi kako je 1920 god.izbrisana CPC…da nijesu srbi gradili Savinu ,bre pera pe , zar su HN srb oslobodili ,kada srb nije bilo u Boki , tvoja crkva vrsi otimačinu ,prepravlja istoriju i ponizava CG —
Bre Pe Pera ,proci ce ovaj period mučni u CG ,pacete se sabiti u one crkve koje ste vi gradili od 1918 god .vidjet ces BRE Pe Pera….
blagoš tebi što vidis dalje od nosa…mnogo ste se zaigrali …