Nedjelja, 28 Aprila, 2024
Rubrika:

Slovenija će nastaviti da snažno podržava Crnu Goru na evropskom putu

Državni sekretar u MVP-u Slovenije Marko Štucin je naglasio važnost obostrane posvećenosti daljem jačanju bilateralnih odnosa, istakavši da će Slovenija nastaviti da snažno podržava Crnu Goru na njenom evropskom putu, na političkom nivou, kao i kroz ekspertsku pomoć i podršku jačanju administrativnih kapaciteta

Slovenija će nastaviti da snažno podržava Crnu Goru na njenom evropskom putu, na političkom nivou, kao i kroz ekspertsku pomoć i podršku jačanju administrativnih kapaciteta, kazao je državni sekretar za evropske poslove, ekonomsku diplomatiju, međunarodno pravo i zaštitu interesa Slovenije Marko Štucin tokom današnjeg susreta sa državnim sekretarom Ministarstva vanjskih poslova Milisavom Raspopovićem.

„Crna Gora i Slovenija su prijateljske zemlje i saveznice u okviru NATO-a, a bilateralni odnosi su veoma dobri i sadržajni“, ocijenjeno je tokom sastanka.

Iz MVP su naveli da Raspopović se zahvalio na kontinuiranoj podršci Slovenije reformskim procesima koji za cilj imaju približavanje članstvu u Evropskoj uniji, te istakao da zajedničke vrijednosti, strateški pravci razvoja i posvećenost kolektivnoj bezbjednosti daju dodatan impuls saradnji dvije zemlje.

“Crna Gora posebno cijeni to što je Slovenija podržala izbor Podgorice za sjedište Regionalnog centra za borbu protiv sajber kriminala i sajber bezbjednost (WB3C)”, kazao je on.

Državni sekretar u MVP-u Slovenije Marko Štucin je naglasio važnost obostrane posvećenosti daljem jačanju bilateralnih odnosa, istakavši da će Slovenija nastaviti da snažno podržava Crnu Goru na njenom evropskom putu, na političkom nivou, kao i kroz ekspertsku pomoć i podršku jačanju administrativnih kapaciteta.

Iz MVP su kazali da tokom sastanka je bilo riječi o prioritetima i aktivnostima Slovenije kao nestalne članice Savjeta bezbjednosti UN-a, kao i drugim aktuelnim dešavanjima u Evropi i na globalnom planu.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve