Četvrtak, 2 Maja, 2024
Rubrika:

Skotland Jard: Uhapšeni ruski špijuni djelovali i u Crnoj Gori

Britanske vlasti objavile su da su trojica ruskih špijuna, koji su otkriveni u Londonu, predstavljajući se kao novinari Discovery i National Geographic snimali mete i u Crnoj Gori i Njemačkoj

Britanske vlasti objavile su da su trojica ruskih špijuna, koji su otkriveni u Londonu, predstavljajući se kao novinari Discovery i National Geographic snimali mete i u Crnoj Gori i Njemačkoj. To je objavio londonski “Mirror”.

Kako je prenio britanski list, ruski špijuni su navodno vodili operacije nadzora iz hotela u mirnom londonskom predgrađu dok su se predstavljali kao američki novinari. Tvrdi se da je osumnjičeni kolovođa imao'007’ u svojoj adresi e-pošte.

Trojica bugarskih državljana – koji su godinama živjeli u Velikoj Britaniji, radeći na raznim poslovima – optuženi su za špijuniranje u korist Kremlja, pošto su uhapšeni po Zakonu o službenim tajnama u februaru.

Druga dvojica su privedena u racijama koje je londonska policija preduzela u kućama u Londonu i Grejt Jarmutu – dok je MI5 navodno predao dokumente policiji.

Orlin Rusev (45), Bizer Džambazov (41) i Katrin Ivanova (31) optuženi su za posjedovanje 19 lažnih dokumenata sa „nepropisnom namjerom“.

To uključuje pasoše, lične karte i vozačke dozvole za Veliku Britaniju i razne evropske zemlje.

“Za njih se navodi da su se predstavljali kao novinari za Discoveri i National Geographic, a operacije nadzora, kako se sumnja su se odvijale u Londonu, Njemačkoj i Crnoj Gori”, navodi Skotland Jard.

IzvorMiror

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

4 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
Che
17.08.2023-21:19 21:19

Koliko 30 – to avgustovaca i litijasa su zavrbovani agenti BIA, SVR, GRU, FSB…
Sta mislite zasto USA i dr zapadne zemlje ne zele neke partije, stranke i politicare u vladi NATO clanice sa kojima treba da saradjuju i dijele tajne podatke? Vjerujete ovima sto pricaju da imaju nesto protiv njih zbog njihove nacije i vjere i politickog opredeljenja ?!
Ne budite naivni.
Oni odlicno znaju ko su oni, za koga rade i koliko stete mogu da nanesu. Klupko pocinje da se razmotava…

Labud
18.08.2023-04:51 04:51

Mizerija kako Rusi Rusije i Srbi otrcana imena i srpstva Srbije prestavljaju nekadašnji Slavjenski narod Evrope-zavađuju i mute da ga lakše učine svojim slugama.Pa prošlost govori da Rusi i Srbi otrcana imena i srpstva nije su imali viših prijatelja bez interesa od nas Crnogoraca.Rusi nas novčano pošteno pomagali a mi im to poštenje s ljubavlju uzvraćali i svoju krv za njih prosipali.Tako i za slobodu Srba otrcana imena i srpstva po Srbiji,uzduž i poprijeko,kosti ostavljali bez ikakvog interesa,samo da im dokažemo da smo im prijatelji.A danas cio svijet vidi i ako smo od i 100 X od njih bili maloprojniji… Pročitaj više »

COL
18.08.2023-05:03 05:03

Đe naprasno nesta oni naš podpredśednik skupštine, a poslije snimaka u danilovgradu…

Krsto
21.08.2023-16:36 16:36

U Crnoj Gori Ruski spijuni ne moraju da se lazno predstavljaju kao novinari..Ruski spijuni poput Pipuna Knezevica su u vladi i daju informacije Rusima a nude i Crnu Goru na prodaju Rusima i Srbima..