Nedjelja, 5 Maja, 2024
Rubrika:

Sjutra novi pokušaj: Sjednica u Andrijevici zakazana, ali niko ne očekuje da će država reagovati

Čelnik opozicione Demokratske partije socijalista u Andrijevici Dejan Ivanović ističe kako je u pitanju opstrukcija na koju institucije ne reaguju.

Nova sjednica Skupštine Opštine Andrijevica, na kojoj bi trebalo dabude raznatrana inicijativa za smjenu predsjednika te lokalne uprave Željka Ćulafića, zakazana je za sjutra.

Ipak, teško je očekivati da će biti održana – četiri pokušaja do sada su bila bezuspješna, jer su salu zauzimali građani, za koje iz lokalne opozicije tvrde da su bliski vlastima iz “Za budućnost Crne Gore”, Socijalističke narodne partije i Demokrata.

Čelnik opozicione Demokratske partije socijalista u Andrijevici Dejan Ivanović ističe kako je u pitanju opstrukcija na koju institucije ne reaguju.

“To je klasična opstrukcija, koordinisana akcija sa Upravom policije, tužilaštvom i vrhom države. Ne postoji institucija kojoj se nijesmo obratili i svi su se proglasili nenadležnim. S obzirom da smo se obratili Upravi policije i Osnovnom državnom tužilaštvu u Beranama da iz svojih nadležnosti reaguju i dozvole da se održe sjednice lokalnog parlamenta, oni su se proglasili nenadležnim. Građani na svakoj zakazanoj sjednici prije odbornika otvore im vrata, oni uđu, ne dozvoljavaju da se održe sjednice. Predsjednik Skupštine neće da pozove obezbjeđenje”, poručio je on, a prenosi Gradska.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve