Utorak, 7 Maja, 2024
Rubrika:

Šibicari u državnom trezoru

Nedović i Bojović o ekonomskoj politici Vlade

Ekonomska politika Vlade, koja je već duže vrijeme uzurpirala izvršnu vlast, jednaka je ozbiljnosti i političkoj nezavisnosti njenog premijera, ocijenili su Članovi ekonomskog tima GI “21.maj” Andrej Nedović i Rade Bojović.

Prema njihovim riječima, kao i dosad, ignorišući poslovna udruženja i biznis zajednicu, ovih dana je Ministarstvo finansija iniciralo novi improvizatorski i haračlijski fiskalni paket.

“Time se u kontinuitetu nastavlja lutajuća ekonomska politika koja se u cjelini svela na destrukciju i ignorisanje crnogorskog poslovnog ambijenta. Parlamentarna većina koja je od prvog dana pokazala da se radi o grupi nenadmašnih neznalica i štetočina svu svoju “ekonomsku inteligenciju” je svela na bjesomučno oporezivanje legalnog biznisa, masovno zapošljavanje neznavenih stranačkih uhljeba i raspamećenu javnu potrošnju. Ovakvim odnosom Crna Gora postaje sve nepoželjnija zemlja za ulagače a institucije sve više liče na halucinogena žarišta”, naveli su oni.

S druge strane, ističu Nedovoć i Bojović, svakodnevne poreske izmjene svjedoče o odsustvu minimuma pravne i fiskalne sigurnosti, čime se samo potvrđuje u kojoj mjeri se radi o nekvalifikovanoj politici .

“Pritom, u svom pohlepnom pohodu na državni budžet zadnje dvije vlade su postale primjer koji treba izučavati na osnovnim ekonomskim studijama. Prosto je začuđujuće o kakvoj se kombinaciji improvizatora i bespravnih demagoga radi. Zato bi se i predavanja o njihovim ekonomskim učincima mogla držati pod radnim naslovom “Šibicari u državnom trezoru”, zaključuje se u saopštenju.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve