Demokratska partija socijalista (DPS) u ovom trenutku i ne razmišlja o tehničkoj, prelaznoj ili vladi izbornog jedinstva, kako je ko naziva, i taj stav smo više puta javno iznosili, kazao je poslanik DPS-a Predrag Sekulić. On je ocijenio da je veliki dio opozicije pokazao političku neozbiljnost i da treba najprije da se međusobno usaglase u svojim željama, piše Dan.

“Sadašnja Vlada veoma dobro funkcioniše, što pokazuju i ekonomski rezultati, a imamo i stabilnu političku većinu u parlamentu, pa ne postoji ni jedan jedini razlog zbog kog bismo ulazili u priču o tehničkoj ili nekoj drugoj izbornoj vladi. Razumijem želje kolega iz opozicije, s obzirom na to da smo imali to iskustvo 2016. godine, ali podsjetiću da je kad je formirana ta vlada bio dogovor da se nakon izbora prizna izborni rezultat. Međutim, to se nije dogodilo i očito da kolege iz opozicije sada po nekom starom maniru pokušavaju da ponovo vrate priču o nekoj prelaznoj vladi. Uz još jedno podsjećanje, nedavno, prije možda mjesec dana, sve kolege iz opozicije potpisale su sporazum po kom traže ostavke svih čelnih ljudi u Crnoj Gori, uključujući tu i predsjednika države, premijera, državnog tužioca… Dakle, njihova namjera je bila da ostave državu bez ijednog zvaničnika i onda da se mimo volje građana pravi neka vlada koja bi sadržavala trećinu jednih, trećinu drugih, trećinu trećih, što se pokazalo kao vrlo neozbiljno”, rekao je Sekulić.

Kako je dodao, da stvar bude komplikovanija, odmah nakon što su potpisali taj dokument, počeli su da govore o nekom drugom rješenju.

“Na taj način veliki dio opozicije pokazuje političku neozbiljnost, pokazuju da ne samo da nemaju demokratskog kapaciteta, nego da nemaju ni političke snage da se pojave u parlamentu da razgovaramo o onim stvarima o kojima treba da razgovaramo. Tu prije svega mislim na izborne zakone”, naveo je Sekulić.

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve