Utorak, 7 Maja, 2024
Rubrika:

SDP: Životna obaveza da čuvamo i gradimo jedinu našu domovinu

Da bi Crna Gora bila stabilna i da bi bila vječna mora postaviti pred sobom cilj da vjera u Crnu Goru bude opet i puna vjera u njenu pravdu, poručuju iz SDP-a

Socijaldemokratska partija (SDP) saopštila je da 3. jun, dan nastanka stranke i proglašenja obnove nezavisnosti Crne Gore, životno obavezuje da nikada ne treba odustati da čuvamo, gradimo, unaprjeđujemo jedinu domovinu i od nje stvaramo jednako udoban dom za sve njene građanke i građane.

“Na današnji dan prije 15 godina proglašena je obnova crnogorske nezavisnosti, dok je 3. jun istovremeno i Dan SDP-a, partije koja više od tri decenije opstaje na istom putu – građanske, evropske i nezavisne crnogorske države. Decenije istrajavanja SDP-a na politici nezavisne, građanske države, države socijalne pravde, solidarnosti i ravnopravnosti odolijevale su udarima politike velikodržavlja , vjerske i nacionalne isključivosti a kasnije i politici uspostavljanja monopola, socijalne nepravde i pogrešnih ekonomskih koncepata”, saopšteno je iz SDP-a.

SDP-ova posvećenost toj ideji, kako ističu u toj partiji, više puta do sad je od političkih protivnika stvarala saveznike koji su postajali svjesni da koncept građanske, multietničke i iznad svega nezavisne Crne Gore nema alternativu.

“Naša je obaveza da na političkoj sceni Crne Gore ta ideja ostane dominantna, glasna i gorda, da prkosi svima onima kojima smeta i kojima su lični interesi iznad države”, naglašeno je u saopštenju.

Napominju da bi Crna Gora bila stabilna i da bi bila vječna mora postaviti pred sobom cilj da vjera u Crnu Goru bude opet i puna vjera u njenu pravdu.

“Današnji zadatak je da opet kao i prije 3 decenije čvrsto i nepokolebljivo stanemo na put pokušajima razgradnje njenog građanskog bića i ne dozvolimo urušavanje njene suštine od strane onih, iznutra i izvana, koji sanjaju nestanak naše domovine. Nek je vječna Crna Gora i nek joj vječno služi SDP”, poručili su u toj partiji.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve