Utorak, 7 Maja, 2024
Rubrika:

SDP traži od RTCG-a da se hitno izjasni: Ako su navodi tačni radi se o prvorazrednom skandalu i gaženju Ustava

Poručuju da, ukoliko su tačni navodi koji su se pojavili u nekim medijima radilo bi se o prvorazrednom skandalu, klasičnoj diskriminaciji i gaženju Ustava i zakona ove zemlje

SDP zahtijeva od menadžmenta RTCG da se hitno izjasni da li je u ovoj medijskoj kući došlo do diskriminacije novinara koji se služio zakonitom jotovanom varijantom crnogorskog jezika, saopšteno je iz te partije.

Poručuju da, ukoliko su tačni navodi koji su se pojavili u nekim medijima radilo bi se o prvorazrednom skandalu, klasičnoj diskriminaciji i gaženju Ustava i zakona ove zemlje.

“S obzirom na činjenicu da je u posljednje 2 i po godine na sceni vladajuća politika koja kreira ambijent povratka na neka ružna vremena iz bliske prošlosti, te da se otvoreno negiraju vjerska, nacionalna i jezička prava Crnogoraca – a najsvježiji primjer je odnos prema Fakultetu za crnogorski jezik i književnost, ovi navodi proizvode ozbiljnu sumnju u njihovu tačnost”, navodi se u reagovanju SDP-a.

Zato je, poručuju, jako važno da se vrh Javnog servisa hitno izjasni na ove okolnosti jer se radi o potencijalno veoma opasnom presedanu koji bi zahtijevao hitnu reakciju nadležnih i utvrđivanje odgovornosti u RTCG.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najpopularniji
Inline Feedbacks
Pregedaj sve
COL
20.01.2023-16:06 16:06

BUJA za predśednika države…

Tara
20.01.2023-21:54 21:54

Hvala Bogu..da se neko javio..RTCG..je drzavno Crnogorsko preduzece….ako mislite da ste vi Okupatori..i mozete da radite sta vi hocete..grdno se varate..
U CG..momentalno vlada Hitlerov rezim..