Subota, 27 Aprila, 2024
Rubrika:

SDP poziva Kusovca da otvori proces konsultacija u Tivtu povodom teške situacije

Predsjednik OO SDP Tivat Aleksandar Đurović i odbornici Bernarda Moškov i Ivo Marić obratili su se predsjedniku opštine Siniši Kusovcu povodom teške socio-ekonomske situacije u kojoj se nalaze građani Tivta usljed mjera koje je preduzela država na zaštiti od epidemije korona virusa

Predsjednik OO SDP Tivat Aleksandar Đurović i odbornici Bernarda Moškov i Ivo Marić obratili su se predsjedniku opštine Siniši Kusovcu povodom teške socio-ekonomske situacije u kojoj se nalaze građani Tivta usljed mjera koje je preduzela država na zaštiti od epidemije korona virusa. Oni ga pozivaju da otvori proces konsultacija sa političkim i drugim subjektima u gradu, u cilju definisanja konkretnih sistemskih mjera podrške gradskoj privredi i građanima Tivta.

Tivat

“Naime, svi smo svjedoci činjenice da je velikom broju privrednih subjekata u našem gradu potpuno onemogućen ili značajno otežan rad zbog čega su ugrožena radna mjesta velikom broju zaposlenih naših građana. Ovo se posebno odnosi na sektor ugostiteljstva i turističku privredu koje su posebno pogođene, a imajući u vidu nastupajuću turističku sezonu”, navodi Đurović.

Siguran je, kaže, da je opština svjestna činjenice da lokalni biznis sektor nije u stanju da preživi ovaj period krize bez ozbiljne podrške grada i države, te da je to jedini način da se sačuvaju poslovi a najveći broj sugrađana ostane na svojim radnim mjestima.

“To u ovom trenutku mora biti naša neprikosnovena obaveza. Do najboljih odgovora na aktuelnu krizu može se doći jedino zajedničkim angažovanjem i nadpartijskim djelovanjem, gdje nećemo gledati ko je iz koje partije, već zajednički raditi za egzistenciju svakog našeg sugrađanima i opstanak lokalne privrede”, kazao je Đurović.

Zato on Kusovca kao prvog čovjeka Opštine, u ime SDP Tivat, poziva da otvori proces konsultacija sa političkim i drugim subjektima u gradu, u cilju definisanja konkretnih sistemskih mjera podrške gradskoj privredi i građanima Tivta.

“Vjerujemo da nam razgovor i dogovor, koji je u funkciji pomoći i podrške našim građanima i olakšavanja njihovog života i rada, mora biti apsolutni prioritet u ovom trenutku. Na temelju zajedničkog pristupa i dogovaranja smatramo da je potrebno hitno formirati radnu grupu sastavljenu od predstavnika svih političkih partija, lokalne uprave, biznis sektora, sindikata i nevladinog sektora koja će imati zadatak da pripremi odgovarajuće mjere podrške građanima i privredi i predloži ih, po hitnom postupku, na usvajanje Skupštini opštine Tivat”, navode u SDP-u.

SDP Tivat ima svoj predlog mjera i ta viđenja žele podijeliti sa svima ostalima u okviru zajedničkog procesa dogovaranja.

“Vjerujem da Vam je potpuno jasno da vremena za gubljenje i za partikularne pristupe i interese nemamo i da nas improvizacija ili isključivost bilo koje vrste vodi u još veće izazove. Zato Vas pozivamo još jednom da kroz razgovore i dogovore, na institucionalan i do kraja inkluzivan način rješavamo zajedničke probleme. Ne čekajmo da nam probleme isključivo rješava centralna vlast. Naše specifične probleme ćemo bolje sagledati zajednički i timski mi u Tivtu, nego bilo ko iz Podgorice”, poručuju iz SDP-a.

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve