Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

SDP ima tri potpredsjednika

Fukciju Generalnog sekretara SDP će u narednom periodu obavljati Ivan Vujović, koji je do sada bio član Predsjedništva SDP

Socijaldemokratska partija je na prvoj sjednici Glavnog odbora, kompletirala partijsko rukovodstvo kroz izbor Generalnog sekretara, potpredsjednike partije, predsjednika Glavnog odbora i šefa Medijskog tima, saopšteno je iz SDP-a.

Ivan Vujović

Fukciju Generalnog sekretara SDP će u narednom periodu obavljati Ivan Vujović, koji je do sada bio član Predsjedništva SDP.

dr Ivan Ilić

“Za potpredsjednike SDP su izabrani dr Ivan Ilić , dr Adnan Striković i Bojan Zeković. Dr Ilić je jedan od najuglednijih crnogorskih hirurga i dugogodišnji direktor bolnice u Kotoru. Društveni angažman je započeo tokom devedesetih kroz snažnu podršku ideji građanske, evropske i multinacionlne Crne Gore. Bio je osnivač i predsjednik Hrvatskog građanskog društva, tadašnje krovne organizacije hrvatskog naroda u Crnoj Gori”, navodi se u saopštenju SDP-a.

Dr Adnan Striković je predsjednik OO SDP u Bijelom Polju i odbornik u sadašnjem sazivu lokalne Skupštine Opštine. Obavljao je funkciju direktora bjelopoljske bolnice.

dr Adnan Striković

Bojan Zeković je advokat, dosadašnji član Predsjedništva SDP i šef Kluba odbornika u SO Kolašin. Kao član Socijalnog savjeta zajedno sa sindikatima uspješno je vodio bitku za povećanje minimalne zarade i neradne nedjelje i prazničnih dana za 37.000 radnika.

Izet Bralić

Za predsjednika Glavnog odbora je izabran je dr Izet Bralić iz Rožaja, poslanik Skupštine Crne Gore u dva mandata.

Bojan Zeković

“Prepoznati je ljekar i humanista i ugledni sportski radnik. Kroz novu poziciju u našoj partiji Bralić će se starati o realizaciji odluka GO i kreirati inicijative i prijedloge za efikasno ostvarivanje planova rada tog tijela. Na predlog predsjednice SDP, Predsjedništvo je izabralo dosadašnjeg portparola SDP Mirka Stanića sa Cetinja za prvog šefa novoosnovanog Medijskog tima. Stanić je obavljao funkcije Sekretara Kluba poslanika u Skupštinama SCG i Crne Gore, nekadašnji je predsjednik OO SDP Cetinje i više puta je biran za odbornika Skupštine Prijestonice”, zaključuje se u saopštenju SDP-u.

Mirko Stanić
IzvorCdm

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve