Petak, 26 Aprila, 2024
Rubrika:

SDP BiH: Crnogorske partije da spuste tenzije i zaštite građane

SDP BiH osuđuje svaki oblik nasilja, pritisaka i prijetnji, te poziva sve nadležne crnogorske istražne organe i organe gonjenja da privedu pravdi odgovorne i njihove nalogodavce

Događaji nakon parlamentarnih izbora u Crnoj Gori u kojima se dešavaju prijetnje i napadi na manjinske narode, te prizivanje zločina iz Srebreničkog genocida, nikoga u regionu ne može ostaviti ravnodušnim i zaslužuje svaku osudu, navode iz Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine.

SDP BiH osuđuje svaki oblik nasilja, pritisaka i prijetnji, te poziva sve nadležne crnogorske istražne organe i organe gonjenja da privedu pravdi odgovorne i njihove nalogodavce, prenosi Klix.ba.

“Takođe, apelujemo na sve političke partije u Crnoj Gori, kao i organizacije civilnog društva, da učine sve kako bi se spustile tenzije i zaštitili svi građani, a posebno pripadnici manjina. Crna Gora kao članica NATO saveza trebalo bi da bude faktor stabilnosti u regionu, a nikako mjesto gdje se izražavaju najprimitivniji oblici ksenofobije i ponovno oživljavaju najcrnji oblici fašizma”, saopšteno je iz SDP BiH.

IzvorKlix

Najnovije

Najčitanije

Povezano

Komentari

Subscribe
Notify of

0 Komentara
Inline Feedbacks
Pregedaj sve